Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Separatiștii pro-ruși vor să-i judece pe ultimii 3 președinți ai Ucrainei pentru crime de război

YouTube
rusia justitie

Autoritățile Republicii Populare Donețk (DPR), în cadrul viitorului tribunal internațional asupra membrilor formațiunilor armate ucrainene implicate în comiterea „crimelor de război”, intenționează să-i aducă în fața justiției pe liderii Ucrainei după 2014 - Oleksandr Turchynov, Petro Poroșenko, precum și pe actualul președinte Volodimir Zelenski, a anunțat miercuri președintele Comisiei pentru legislație penală și administrativă a Consiliului Popular al Republicii Populare Donețk, Elena Șișkina.

"Un criminal de război nu este doar cineva care are o armă în mâini și care trage. Acesta este generalul care dă ordinul, aceștia sunt acei președinți și au fost trei dintre ei - Turchynov, în exercițiu președintele Ucrainei, Poroșenko și Zelenski. Cu semnăturile lor, au trimis naziști în Donbas pentru a ucide civili", a declarat Șișkina pentru TASS.

După cum a menționat ea, legislația DPR prevede răspunderea penală pentru comiterea crimelor de război, sprijinirea și finanțarea terorismului.

„Pe teritoriul Ucrainei, în domeniul juridic au fost create condiții pentru posibilitatea desfășurării activităților organizațiilor naziste. Este vorba despre o amnistie împotriva lor, o neîncepere a urmăririi penale, o consolidare la nivel legislativ a crimelor împotriva rușilor", a reamintit Șișkina.

Ea și-a exprimat, de asemenea, încrederea că acele structuri străine și liderii lor care i-au sprijinit pe „naziștii din Ucraina” vor fi pedepsiți. „Când forțele de securitate oferă suficiente dovezi, știm despre asta, dar vorbim despre luarea în considerare legitimă a acestor crime de război. Desigur, vinovații vor fi pedepsiți", a spus ea.

Anterior, șeful DPR, Denis Pușlin, a declarat că naționaliștii ucraineni ar trebui judecați de un tribunal și nu a exclus ca acest tribunal să fie internațional. De asemenea, s-a raportat că documentele necesare erau în curs de elaborare în acest sens.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.