Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sepp Blatter, fost preşedinte al FIFA, nu este de acord cu organizarea CM în șase țări: Este absurd să distrugi turneul în acest fel

sepp blatter

Organizarea Cupei Mondiale 2030 în şase ţări de pe trei continente este "absurdă", a declarat elveţianul Sepp Blatter, fost preşedinte al FIFA, pentru un ziar din ţara sa, SonntagsBlick, scrie L'Equipe.

Sepp Blatter, în vârstă de 87 de ani, preşedintele FIFA din 1998 până în 2015, când a fost îndepărtat în urma scandalului FIFAgate, a fost de mai multe ori dur cu urmaşul său, Gianni Infantino. Anul trecut, Blatter a spus că atribuirea Mondialului din 2022 Qatarului a fost o "greşeală". Acum, el a calificat drept "absurdă" decizia forului fotbalistic mondial de a găzdui ediţia din 2030 în şase ţări de pe trei continente.

Maroc, Spania şi Portugalia au fost desemnate miercuri gazde ale Cupei Mondiale din 2030, în timp ce Uruguay, Argentina şi Paraguay vor găzdui primele meciuri ale turneului pentru a marca centenarul competiţiei.

O decizie nefastă, în opinia lui Blatter. "Este absurd să distrugi turneul în acest fel. Faza finală a Cupei Mondiale este un eveniment compact", a spus elveţianul. Potrivit lui, ediţia din 2030 ar fi trebuit să se desfăşoare
"exclusiv în America de Sud din motive istorice", pentru a celebra centenarul turneului, a cărui primă ediţie a fost organizată şi câştigată de Uruguay.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.