Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şerban Nicolae, despre interviul lui Augustin Lazăr în Le Monde: 'Pădurile din România produc în continuare cozi de topor'

serban nicolae

Şerban Nicolae, liderul senatorilor PSD, reacţionează la interviul dat de Augustin Lazăr publicaţiei franceze Le Monde, în care procurorul general s-a referit la presiuni politice asupra magistraţilor din România.

"Domnul Lazăr este unealta perfectă să lanseze asemenea scenarii. Cum poţi să spui că în anii '90 procurorii erau sub control politic, când şi tu erai procuror? Păi unde ţi-e bărbăţia Lazăre? Ridică-te şi umblă! De ce nu te-ai revoltat de sub papucul politicului? Dar acum te lauzi cu vechimea din perioada respectivă. Când ai nevoie de cozi de topor, din păcate, pădurile din România produc în continuare", a declarat Şerban Nicolae la Antena 3.

CITESTE SI: Câtă mișcare trebuie să faci pentru a încetini procesul de îmbătrânire a inimii

Procedura demiterii constituie un "test de rezistenţă" pentru justiţia din România, afirmă procurorul general, Augustin Lazăr, pentru cotidianul Le Monde, care observă că procurorii din România sunt îngrijoraţi de "presiunile autocratice".

"Biroul său este exact în faţa uriaşului palat al Parlamentului construit de Nicolae Ceauşescu, înlăturat în 1989, şi de unde preşedintele Camerei Deputaţilor conduce ofensiva împotriva sa. Augustin Lazăr, în vârstă de 62 de ani, procurorul general al României, a avut în ultima perioadă multe ocazii de a medita asupra rezistenţei sistemului judiciar român faţă de sistemul comunist al lui Ceauşescu, subiectul său predilect. Din 24 octombrie, este şi el vizat de revocare de către Guvern. În acea zi, ministrul Justiţiei a lansat procedura contra sa, reproşându-i că a ţinut «discursuri politice», «a contestat deciziile Curţii Constituţionale» şi «a criticat judecători». Nu are nimeni niciun dubiu că această procedură este în realitate coordonată de la distanţă de Liviu Dragnea, liderul Partidului Social-Democrat, care de doi ani deţine controlul asupra Executivului din România de la Camera Deputaţilor, multiplicând atacurile contra sistemului judiciar", comentează editorialistul Jean-Baptiste Chastand într-un articol publicat în cotidianul Le Monde sub titlul "În România, procurorii sunt îngrijoraţi de «presiunile autocratice» / Magistraţii denunţă intimidările Executivului, mai ales după demiterea şefei Parchetului anticorupţie, în iulie 2018".

Fără a-l numi pe cel care este vizat de două proceduri pentru corupţie, Augustin Lazăr îi denunţă "pe cei care vor să disciplineze justiţia acum pentru a reveni la anii 1990, când justiţia română nu era decât o faţadă de acţiune a persoanelor cu funcţii foarte înalte".

CITEȘTE ȘI: Arme împotriva răcelii: Ceaiurile mai puţin cunoscute care întăresc sistemul imunitar .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.