Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serbia cere ajutor extern pentru a-şi controla graniţele de refugiaţi

www.panorama.com.al
refugiati imigranti

Guvernul de la Belgrad a cerut Franţei şi Austriei ajutor pentru controlul frontierei de sud şi de est a Serbiei, în contextul temerilor că apropierea iernii va conduce la intensificarea afluxului de migranţi, a declarat joi ministrul sârb de interne, Nebojsa Stefanovic, citat de agenţia Reuters. Serbia a adresat anterior şi Ungariei o cerere de asistenţă tehnică pentru supravegherea frontierelor, iar guvernul de la Budapesta a acceptat să trimită la graniţa Serbiei cu Bulgaria şi Macedonia ofiţeri de poliţie şi echipamente de termoviziune pentru a ajuta astfel patrulele sârbe.

Guvernul de la Belgrad a constituit în luna iulie o task force formată din armată şi poliţie pentru a spori controlul la frontierele din sud şi est. 'Trebuie să prevenim trecerile ilegale peste graniţă (...) Pentru a controla frontierele avem nevoie de mai multe echipamente', a precizat ministrul sârb de interne. În ultimele şase săptămâni peste 5.600 de migranţi au încercat să pătrundă ilegal în Serbia. Şi Croaţia a constatat în ultimele două luni o creştere a numărului migranţilor care încearcă să-i treacă graniţa în mod clandestin pentru a ajunge în vestul Europei. În urma închiderii rutei balcanice, în Serbia au rămas blocaţi circa 5.000 de migranţi, care insistă în continuare să treacă graniţa în Ungaria pentru a ajunge astfel în spaţiul Schengen şi să poată călători mai departe către Germania sau Suedia, destinaţiile preferate de majoritatea refugiaţilor veniţi din Orientul Mijlociu, Africa şi Asia.

Însă autorităţile de la Budapesta refuză să le permită trecerea graniţei şi au anunţat că au în plan ridicarea unui al doilea gard la graniţa sudică a Ungariei pentru a împiedica orice pătrundere a migranţilor, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.