Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serbia introduce 'permise de sănătate' COVID-19 pentru accesul în cafenele, restaurante și baruri

Operation World
Serbia Kosovo

Serbia va introduce obligativitatea unui 'permis de sănătate' COVID-19 pentru accesul în restaurante, cafenele şi baruri după ora 22:00, a anunţat miercuri premierul sârb Ana Brnabic, în contextul în care ţara se confruntă cu o agravare a situaţiei legate de infectarea cu coronavirusul, transmite Reuters.

Începând din 23 octombrie, persoanele care doresc să intre în restaurante, cafenele şi baruri după ora 22:00 vor avea nevoie de un permis - în formă tipărită sau digitală - ce atestă că titularul s-a vaccinat, s-a vindecat după trecerea prin boală sau a fost testat negativ la COVID-19, potrivit Agerpres.

Serbia, ce are o populaţie de 6,7 milioane de persoane, înregistrează o medie zilnică de 6.000 de cazuri noi de COVID-19. Până în prezent, au fost raportate peste 1 milion de cazuri de COVID-19 confirmate şi 9.214 decese.

''Situaţia epidemiologică este catastrofală şi nu se ameliorează'', a declarat Brnabic într-o conferinţă de presă la Belgrad.

''Dacă cineva se gândeşte să falsifice (permisul de sănătate), atunci îşi păcăleşte familia, copiii, părinţii şi bunicii şi îi infectează'', a spus ea.

Anul trecut, Serbia a aprobat vaccinurile Pfizer, AstraZeneca, Sinopharm şi Sputnik V pentru programul de vaccinare a populaţiei sale. Aproximativ 50% dintre sârbi s-au vaccinat cu două doze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.