Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serbia nu are alternativa la South Stream

south stream 1

Ministrul de externe al Serbiei a declarat duminica ca ar fi in defavoarea Serbiei ca proiectul South Stream sa nu se realizeze, deoarece Serbia ar ramane fara o ruta alternativa de alimentare cu gaze naturale.

"Ar fi in defavoarea tuturor, pentru ca Rusia, prin intermediul statelor din regiunea, alimenteaza intreaga Uniune Europeana" - a apreciat Dacic, reamintind ca pentru data de 9 decembrie la Bruxelles a fost convocata o reuniune a sefilor misiunilor statelor Uniunii Europene prin care urma sa treaca gazoductul.

Dacic si-a exprimat asteptarea ca problema South Stream sa fie rezolvata in mod favorabil. "Probleme nu au fost din partea Belgradului. Consideram ca ar fi in defavoarea noastra ca acest proiect sa nu se realizeze, deoarece Serbia ar ramane fara o sursa alternativa de alimentare cu gaze naturale" - a apreciat Dacic, adaugand ca in acest moment singura directie de alimentare este din Rusia via Ucraina, care poate conduce la intreruperea alimentarii cu gaze naturale, asa cum s-a intamplat, iar Serbia ar putea ramane fara aceasta resursa.

Dacic a subliniat ca prin realizarea unei interconectari Serbia-Bulgaria nu s-ar rezolva problema, pentru ca Bulgaria se alimenteaza tot din Rusia. "În acest proiect mai exista o problema, pentru ca Bulgaria ar primi finantare 100% de la UE, iar Serbia ar primi o finantare de doar 10%" - a precizat Dacic, adaugand ca acesta este motivul pentru care Serbia acorda mai multa atentie proiectului South Stream.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.