Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serbia: Protest în premieră al militarilor sârbi faţă salariile mici şi condiţiile de muncă

captura youtube
belgrad serbia protest

Un protest a adunat pentru prima dată în capitala Serbiei aproximativ 1.000 de soldaţi şi simpatizanţi ai cauzei lor ca să atragă atenţia asupra salariilor mici şi condiţiilor de muncă necorespunzătoare, scrie presa locală, citată de AFP preluat de agerpres.

Manifestaţia care a avut loc în faţa Ministerului Apărării a fost organizată de sindicatul militarilor şi a beneficiat de susţinerea sindicatelor poliţiştilor, scrie şi Tanjug. 

"Dacă un soldat sârb nu îşi poate hrăni familia, avem o problemă", a afirmat în faţa adunării şeful sindicatului, Novica Antic. 

Conform sindicaliştilor, peste trei sferturi din personalul militar trăieşte din salarii mult sub salariul mediu din Serbia care era de 370 de euro în octombrie. 

Mii de persoane au părăsit forţele armate în 2016 din acest motiv, a mai spus Antic. 

Ministrul Apărării, Zoran Djordjevic, care s-a opus protestului, a estimat că doar două sute de militari s-au alăturat manifestaţiei. 

Armata sârbă a suferit mai multe reforme după ce preşedintele iugoslav Slobodan Miloşevici a fost înlăturat în 2000. Din 2011, este o formată din militari profesionişti şi numără 30.000 de angajaţi. 

Serbia s-a alăturat în 2006 Parteneriatului pentru Pace, un cadru de cooperare pentru ţările aspirante la statutul de membru NATO, însă antrenând relaţii şi cu Rusia. Serbia a adoptat anul trecut o politică de neutralitate militară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.