Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serbia se înfoaie la Uniunea Europeană: Ori așa, ori deloc

serbia

Serbia se află pe calea către aderarea ca membru deplin al Uniunii Europene, dar doreşte să intre ca întreg în Europa sau, în caz contrar, să nu intre deloc, a declarat luni preşedintele sârb, Tomislav Nikolic, într-un discurs cu ocazia Zilei forţelor armate sârbe, relatează Tanjug.

''Unii reprezentanţi ai Uniunii Europene ne sugerează că intrarea Serbiei în comunitatea naţiunilor europene ar putea fi condiţionată de recunoaşterea (autoproclamatei independenţe a) Kosovo-Metohija. Dacă într-adevăr ni se cere acest lucru, atunci înseamnă că europenii nu ne doresc. Serbia, membră a ONU, doreşte să intre în Europa ca întreg sau altfel să nu intre deloc. Acesta este principiul pe care a fost construită Europa şi aceasta este Europa pe care o vrem. Strămoşii noştri ne-au transmis Serbia în ansamblul său şi trebuie să o menţinem întreagă şi aşa să o dăm mai departe succesorilor noştri'', a subliniat Nikolic.

Citește și: China le interzice femeilor să se filmeze când mănâncă banane: Care e motivul / VIDEO

Şeful statului sârb a adăugat că ţara este este decisă să respecte principiile libertăţii, înţelegerii şi cooperării şi să promoveze pacea în ţară, în regiune şi în lume.

După războiul din 1998-1999 între rebelii etnici albanezi şi forţele guvernamentale sârbe, Kosovo a fost plasat sub protecţia ONU şi a NATO, declarându-şi ulterior independenţa, în 2008, scrie agerpres.ro.

Citește și: Au fost filmați când făceau sex în parcare / VIDEO 18+

Independenţa i-a fost recunoscută de 100 de ţări, dar nu şi de Serbia, care consideră fosta sa provincie drept teritoriu care îi aparţine de drept din punct de vedere istoric. Kosovo nu este membră a ONU, opoziţia Rusiei blocându-i aderarea la forul internaţional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.