Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serena Williams, 'devastată şi şocată' de informaţiile referitoare la Shuai Peng: 'Sper că va fi găsită cât de curând'

eurosport.com
Serena Williams

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu situaţia chinezoaicei Shuai Peng, colega sa din circuitul WTA, care nu a mai avut nicio apariţie publică după ce l-a acuzat pe un fost vicepremier al Chinei, Gaoli Zhang, de agresiune sexuală, informează Reuters, conform AGERPRES.

Peng, fostă număr unu mondial la dublu, a postat luna aceasta pe o reţea de socializare chineză un mesaj în care afirma că Zhang a constrâns-o să facă sex, iar ulterior a avut o relaţie consensuală cu acesta. Postarea ei a fost ştearsă o jumătate de oră mai târziu.

"Sunt devastată şi şocată să aud aceste informaţii despre colega mea Peng Shuai", a scris Serena Williams într-un mesaj pe contul său de Twitter. "Sper că este în siguranţă şi va fi găsită cât de curând posibil", a adăugat jucătoarea cu 23 de titluri de Mare Şlem la simplu în palmares.

"Acest lucru trebuie investigat şi nu trebuie să rămânem tăcuţi. Transmit toată dragostea, ei şi familiei sale, în aceste momente extrem de dificile", a subliniat Serena Williams.

Autorităţile de la Beijing nu au comentat încă acuzaţia iniţială a lui Shuai Peng, iar comentariile pe această temă au fost blocate în mare măsură pe internetul chinez, cenzurat în mare măsură.

Preşedintele Asociaţiei feminine de tenis (WTA) şi-a exprimat miercuri îngrijorarea pentru situaţia lui Peng şi îndoielile cu privire la un email pe care l-a primit, lansat de un post de televiziune de stat din China, în care se spunea că jucătoarea neagă acuzaţiile de agresiune sexuală.

Jucătoarea belgiană Kim Clijsters, fostă numărul unu mondial, a salutat mesajul asociaţiei şi a subliniat că "toţi jucătorii, bărbaţi şi femei, trebuie să se alăture demersului WTA". "Trebuie să ştim că ea este în siguranţă", a adăugat Clijsters.

Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a precizat, la rândul ei, că sprijină "un proces deplin şi transparent" în ancheta legată de acest caz, care a stârnit indignare şi îngrijorare în întreaga lume a sportului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.