Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO A apus era Serena Williams: Americanca a fost eliminată de la US Open și a ieșit în lacrimi - 'Acestea sunt lacrimi de fericire'

www.gettyimages.com
simona halep serena wiliams

UPDATE

"Nu ştiu dacă voi mai reveni în competiţie. Nu mă gândesc la asta. Dar mi-a plăcut întotdeauna Australia (unde se va disputa următorul turneu de Grand Slam, în ianuarie 2023 - n.red). Am parcurs o cale lungă de la ediţia de anul trecut de la Wimbledon. Aşa că încă nu ştiu dacă este ultimul meu moment sau nu. Este nevoie de multă muncă pentru a ajunge acolo. Şi este clar că sunt în continuare capabilă de asta. Dar mai sunt multe alte lucruri. Sunt pregătită să fiu mamă, să explorez o altă versiune a Serenei. Din punct de vedere tehnic, sunt în continuare super tânără, aşa că vreau să profit de viaţă cât timp pot încă să merg", a declarat Serena Williams finalul jocului de vineri.

"Pentru început vreau să mă odihnesc şi să-mi petrec timpul alături de fiica mea. Am fost cu ea aproape în fiecare zi din viaţa ei. Şi cariera mea a fost greu de gestionat pentru ea. Aşa că va fi frumos să petrec timpul alături de ea şi să facem lucruri pe care nu am reuşit să le facem. Viitorul meu este atât de luminos... Tenisul a ocupat un asemenea loc în viaţa mea încât nu îmi pot imagina că nu voi rămâne implicată în acest sport. Nu ştiu încă în ce mod. Dar mi-a oferit atât de multe, am trăit atâtea momente incredibile graţie tenisului, încât nu îmi pot imagina viitorul fără tenis. Însă în ce fel? Nu am nici cea mai mică idee", a adăugat americanca.

Meciul dintre Serena Williams şi Ajla Tomljanovic a fost urmărit de 23.859 de spectatori, pe terenul Arthur Ashe, organizatorii anunţând că a fost înregistrat vineri un total record de 72.039 de spectatori la partidele găzduite de arena USTA Billie Jean King National Tennis Center.

Vineri a părăsit competiţia şi jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu, campioană la US Open în 2019, care s-a înclinat în două seturi, 6-3, 6-2, în faţa fraţuzoaicei Caroline Garcia, cap de serie numărul 17.

Rezultate - turul 3:

Zhang Shuai (China) - Rebecca Marino (Canada) 6-2, 6-4

Cori Gauff (SUA/N.12) - Madison Keys (SUA/N.20) 6-2, 6-3

Caroline Garcia (Franţa/N.17) - Bianca Andreescu (Canada) 6-3, 6-2

Alison Riske (SUA/N.29) - Wang Xiyu (China) 6-4, 3-6, 6-4

Ons Jabeur (Tunisia/N.5) - Shelby Rogers (SUA/N.31) 4-6, 6-4, 6-3

Veronika Kudermetova (Rusia/N.18) - Dalma Galfi (Ungaria) 6-2, 6-0

Liudmila Samsonova (Rusia) - Aleksandra Krunic (Serbia) 6-3, 6-3

Știrea inițială

Serena Williams a fost eliminată din US Open de Ajla Tomljanovic, ratând ceea ce ar fi însemnat un record de 24 de titluri de Grand Slam la simplu.

Williams a ajuns în turul al treilea după ce a eliminat-o de la US Open pe favorita numărul doi la câștigarea trofeului, Anett Kontaveit, dar a fost eliminată vineri seară de Ajla Tomljanovic, locul 46, cu 7-5, 6-7 (4), 6-1.

Fostul număr unu mondial a salvat cinci mingi de meci în ceea ce s-a dovedit a fi ultimul game, dar nu a putut să o oprească pe a șasea.

Înfrângerea a privat-o pe Williams de un record de 24 de titluri de Grand Slam la simplu.

Tomljanovic a declarat după aceea: "Îmi pare foarte rău doar pentru că o iubesc pe Serena la fel de mult ca și voi. Ceea ce a făcut ea pentru sportul de tenis este incredibil. Nu m-am gândit niciodată că voi avea șansa de a juca împotriva ei în ultimul ei meci, când eram copil și mă uitam la toate acele finale".

Williams, care a jucat primul ei meci de tenis profesionist în 1995, la vârsta de 14 ani, a salutat calm stadionul, după meci, în timp ce în difuzoare se auzea hit-ul „Simply The Best” al Tinei Turner.

"Am încercat. Ajla a jucat doar un pic mai bine. Mulțumesc, tati, știu că te uiți. Mulțumesc mamei. Le mulțumesc tuturor celor care sunt aici, care au fost de partea mea de atâția ani, zeci de ani. Le mulţumesc tuturor celor caare sunt aici, care au fost alături de mine atât de mulţi ani, decenii. Totul a început cu părinţiii mei. Ei merită totul. Le sunt recunoscătoare. Acestea sunt lacrimi de fericire. Şi eu nu aş fi Serena dacă nu era Venus. Mulţumesc, Venus. Ea este motivul pentru care Serena Williams există. A fost frumos. A fost cea mai incredibilă călătorie din viaţa mea.”, a spus Serena Williams, conform Sky News.

Williams, în vârstă de 40 de ani, are în palmares un număr record de 23 de trofee de grand slam.

În ceea ce priveşte titlurile din circuitul WTA, lider în clasamentul all-time este Martina Navratilova, cu 167, urmată de Chris Evert – 157, Steffi Graf – 107, Margaret Court – 92 şi pe cinci este Serena Wiliams, cu 73.

A fost în opt perioade liderul WTA, în intervalul 2002-2017, în total 319 săptămâni.

Serena Williams şi-a încheiat cariera cu un bilanţ de 858 de meciuri câştigate şi 156 pierdute.

A câştigat peste 94 de milioane de dolari în premii la turneele de tenis, mai mulţi bani decât orice altă sportivă din circuit.

În plus, Serena Williams a câştigat patru medalii de aur la Jocurile Olimpice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.