Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serghei Lavrov anunță că Rusia nu dă doi bani pe recunoașterea Occidentului: anexarea provinciilor e conformă cu principiile ONU

Instagram
Serghei Lavrov

Șeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, le-a declarat reporterilor că nu este esenţial pentru partea rusă faptul că țările occidentale nu recunosc intrarea în componenţa Federației Ruse a unor noi regiuni, dar, în opinia sa, ar fi mai corect dacă și-ar da seama de noua realitate, relatează Agenţia de presă RIA NOVOSTI , scrie Rador.

''Există un număr imens de argumente juridice, inclusiv referirile la Carta ONU, care a consacrat principiul egalității în drepturi și al autodeterminării popoarelor, inclusiv declarația Adunării Generale, care explică în mod cert că toată lumea trebuie să respecte integritatea teritorială a acelor state care au guverne, care recunosc dreptul la autodeterminare și reprezintă întregul popor care trăiește pe teritoriul unei anumite țări'', a adăugat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov. Ministrul a subliniat că ''regimurile lui Zelenski și Poroșenko nu au îndeplinit aceste criterii''.

Serghei Lavrov a mai spus că autorităților ucrainene nu le mai este jenă de neonazismul de care dau dovadă, solicitând uciderea rușilor din întreaga lume. Șeful diplomaţiei ruse a mai adăugat că regimul de la Kiev a devenit ostil pentru poporul ucrainean, care nu împărtășește ideologia nazistă a autorităților.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.