Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serghei Lavrov, despre aderarea Rusiei la G7: 'Nu vom merge niciodată'

Instagram
Serghei Lavrov

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat că Federația Rusă nu va adera la G7 (Grupul celor 7 state industrializate, n.r.), relatează agenția RIA Novosti.

”Am spus în repetate rânduri că noi, acolo, nu vom mai merge niciodată. Pentru noi, acest G8 nu mai există; deja, aparține zilei de ieri”, a declarat Lavrov.

Potrivit lui, participanții la formatul G7 fac declarații despre lipsa dorinţei lor de a chema Rusia înapoi, pentru ”a-și promova cuvântul lor hotărâtor”. Formatul G8 a existat din 1998 până în 2014, incluzând în sine Marea Britanie, Germania, Italia, Canada, Franța, Japonia, Statele Unite și Rusia. După izbucnirea crizei și a războiului civil în Ucraina, participanții la summitul G8 au refuzat să vină la Soci (Rusia – n.r.), gazda unei noi întruniri și s-au reunit separat de Rusia, la Bruxelles, instituind sancțiuni împotriva Rusiei. Drept răspuns, Rusia a impus un embargou alimentar și a lansat o politică de înlocuire a importurilor.

Rusia nu încearcă să revină la negocierile G7, a anunțat, la rândul său, secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, ca răspuns la declarația ministrului german de Externe, Heiko Maas.

Peskov a menționat că șeful statului rus, Vladimir Putin, nu a lansat vreo inițiativă de aderare a Rusiei la acest format de lucru. Reprezentantul Kremlinului a subliniat că Moscova este mulțumită de cum se lucrează în cadrul summitului G20, un format ce răspunde mai bine realităților moderne.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.