Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serghei Lavrov, după atacul la Kremlin: 'Vom răspunde cu acţiuni concrete!'

zugo.md
Serghei Lavrov

Incidentul de miercuri cu drone deasupra Kremlinului a fost un "act ostil", a declarat vineri ministrul de externe rus Serghei Lavrov, avertizând că Rusia va răspunde cu "acţiuni concrete", relatează Reuters, EFE şi AFP, relatează Agerpres.

Rusia a acuzat miercuri Ucraina că a lansat două drone asupra Kremlinului cu scopul de a-l ucide pe preşedintele Vladimir Putin şi a declarat, la o zi după incident, că SUA s-ar afla în spatele acestui pretins atac. Ucraina a negat orice implicare în respectivul incident, iar Casa Albă a respins la "minciunile" ruseşti.

"Casus belli"

"Nu vom răspunde prin discuţii dacă a fost sau nu un 'casus belli'. Vom răspunde cu acţiuni concrete", a declarat şeful diplomaţiei ruse într-o conferinţă de presă în Goa, pe coasta de vest a Indiei, unde participă la o reuniune ministerială a Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai (OCS).

"Casus belli" este un termen latin pentru o acţiune politică sau militară care poate conduce la declanşarea unui război.

"A fost în mod clar un act ostil şi este absolut evident că teroriştii de la Kiev nu ar fi putut să-l comită fără ştirea stăpânilor lor", a declarat Lavrov în aceeaşi conferinţă de presă. Referitor la acţiunile de represalii, ministrul rus a spus că Moscova "are multă răbdare", evocând un proverb rusesc potrivit căruia ruşii "se înhamă greu la o treabă, dar când o fac, fac repede", conform TASS.

Îl acuză pe Zelenski

Moscova îi acuză pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi guvernul său că ar fi o 'unealtă' a SUA şi a aliaţilor lor, notează EFE.

"Nu am negat niciodată necesitatea de a rezolva problemele care au apărut ca urmare a acţiunilor SUA şi ale sateliţilor lor de a burduşi Ucraina cu arme pentru confruntarea cu Rusia", a mai spus Serghei Lavrov.

Războiul declanşat de Rusia împotriva Ucrainei a intrat în a 15-a lună, deşi Moscova continuă să-şi numească agresiunea ilegală, neprovocată şi nejustificată drept "operaţiune militară specială".A

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.