Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serghei Lavrov îndeamnă SUA să nu încerce un dialog cu Rusia de pe poziții de forță: 'La acțiuni neprietenoase vom răspunde dur și decisiv'

vestidinrusia.ro
Serghei Lavrov Antony Blinken

Washingtonul trebuie să înțeleagă faptul că încercările de a purta cu Moscova un dialog de pe poziții de forță sunt sortite eșecului, a declarat ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, într-un interviu acordat publicației indoneziene ”Rakyat Merdeka”, relatează agenția RIA Novosti.

”La acțiuni neprietenoase vom răspunde dur și decisiv”, a răspuns ministrul.

Potrivit lui Lavrov, la summitul de la Geneva, Vladimir Putin a arătat clar că un rezultat pe toate direcțiile este posibil doar prin găsirea unui echilibru de interese reciproc avantajos, strict pe baze de paritate. În timpul discuțiilor nu au fost formulate obiecții, dar imediat după tratative, la Washington ”s-a revenit cu o forță multiplicată la vechile declarații de mentorat și, de asemenea, au început să prezinte cerințe față de Rusia”, a relatat diplomatul.

Prima întâlnire dintre Vladimir Putin și Joe Biden s-a desfășurat la 16 iunie, în Elveția. Judecând după reacțiile ambelor părți, întrevederea s-a derulat într-o notă constructivă: cei doi șefi de stat au căzut de acord în unele chestiuni și au convenit demararea consultărilor privind stabilitatea strategică, menționează RIA Novosti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.