Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serghei Lavrov, ministrul rus de externe: 'Noi suntem demonizaţi pentru a menţine Europa disciplinată şi a consolida legătura euroatlantică'

lavrov

Încercările Washingtonului de a trata Rusia ca pe un "instrument" pentru a servi interesele Statelor Unite sunt sortite eşecului, a declarat luni ministrul rus de externe Serghei Lavrov, informează agenţia Xinhua, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Klaus Iohannis, MĂRTURISIRI UNICE - Cum a trăit președintele Revoluția de la 1989: Eu cred că a fost multă dezinformare

"Noi suntem demonizaţi pentru a menţine Europa disciplinată şi a consolida legătura euroatlantică", a afirmat Lavrov într-un interviu acordat agenţiei de presă RIA Novosti, potrivit unei transcrieri a Ministerului rus de Externe.

"Acest lucru se referă de asemenea la încercările de a orchestra o schimbare a puterii în ţara noastră sau de a schimba politica rusă, care sunt dictate de dorinţa de a face din noi un instrument pentru a servi intereselor SUA, pentru că mulţi din Washington suferă de o astfel de iluzie", a adăugat el.

Lavrov a spus că Rusia s-a obişnuit cu influenţa "factorilor oportunişti asociaţi cu politica internă a Statelor Unite" asupra relaţiilor Washingtonului cu Moscova, care creează dificultăţi suplimentare în construirea unui dialog.

Potrivit lui Lavrov, încercările de a juca "cartea rusă" vor fi folosite mai activ şi mai persistent de politicienii americani înainte de viitoarele alegeri prezidenţiale în Statele Unite din noiembrie 2020.

Rusia speră că aceasta nu va conduce la o nouă slăbire a relaţiilor bilaterale, aflate deja pe un teren stâncos, a spus Lavrov.

La rândul său, Rusia susţine în mod constant dezvoltarea unui dialog normal şi previzibil cu Statele Unite, bazat pe principiile respectului reciproc şi respectului pentru interese, a mai spus el.

Dar până acum, un astfel de dialog nu a fost posibil din cauza încercărilor neîncetate ale Washingtonului de a exercita o presiune economică, militară şi politică asupra Rusiei, a notat el.

Ca rezultat, activitatea în domenii importante din agenda bilaterală şi internaţională, inclusiv cele legate de menţinerea stabilităţii şi securităţii în lume, este blocată, a declarat Lavrov.

Potrivit lui Lavrov, starea actuală a relaţiilor Rusia-SUA nu se va schimba până când elitele americane nu vor înceta să reducă Rusia la un "instrument".

Tensiunile dintre Rusia şi Statele Unite s-au agravat în ultimele luni din cauza sancţiunilor şi suspendării dialogurilor la nivel înalt.

Săptămâna trecută, preşedintele rus Vladimir Putin a făcut apel la omologul său american Donald Trump să reia discuţiile directe asupra problemelor urgente bilaterale şi internaţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.