Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serghei Lavrov: Rusia nu știe detaliile summitului propus între Rusia și UE

rusia ue

Rusia nu știe detaliile propunerii Franței și a Germaniei privind desfășurarea unui summit Rusia-UE, a declarat ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

”Am auzit, desigur, de propunerea Franței și a Germaniei de a desfășura un summit Rusia – Uniunea Europeană. Nu știm însă alte detalii”, a spus el. ”Despre ce este vorba? Ce agendă ar avea summitul? Nu știm nici măcar dacă sunt de acord cu așa ceva ceilalți membri ai Uniunii Europene”, a adăugat el.

Șeful MAE rus a amintit, de asemenea, că, anterior, astfel de întâlniri la nivel înalt, care ”încununau arhitectura ramificată, încărcată a relațiilor dintre Rusia și UE” se organizau o dată la doi ani. ”Întreaga arhitectură a fost distrusă în 2014, din motive necunoscute, când Uniunea Europeană a acceptat lovitura anticonstituțională (din Ucraina)”, a arătat ministrul rus, ,citat de agenția TASS.

Lavrov a adăugat că, până acum, subiectul organizării unor astfel de summituri nu a fost abordat, deși președintele Rusiei, Vladimir Putin, are întâlniri regulate cu președintele Franței, Emmanuel Macron, și cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, în alte formate. Potrivit ministrului, propunerea de desfășurare a unui summit Rusia – UE poate avea legătură cu recenta întâlnire a liderilor Rusiei și Statelor Unite, de la Geneva.

Contactat de agenția TASS, biroul de presă al Guvernului german nu a confirmat sau infirmat informația, lansată în spațiul public de publicația economică Financial Times, iar Palatul Elysee nu a răspuns la solicitarea jurnaliștilor ruși.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.