Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serghei Lavrov va efectua o vizită în Serbia, după anunţarea unui nou acord pentru furnizarea de gaze

ZF
Serghei Lavrov

Ministerul rus de Externe a anunţat vineri o vizită pe care ministrul Serghei Lavrov o va efectua săptămâna viitoare în Serbia, după ce preşedintele acestei ţări, Aleksandar Vucic, a declarat că un nou contract pentru achiziţia de gaze ruseşti la preţuri convenabile va asigura populaţiei sârbe ''o iarnă sigură'', consemnează agenţiile EFE şi AFP.

''Pe 6 şi 7 iunie ministrul de externe al Rusiei va vizita Serbia, unde se va întâlni cu preşedintele acestei ţări, cu titularul Externelor, cu preşedintele Adunării Naţionale şi cu patriarhul Serbiei'', a declarat purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, potrivit Agerpres.ro.

Cele două părţi vor aborda în profunzime teme ale cooperării politice şi economice bilaterale, vor schimba puncte de vedere asupra situaţiei în regiunea Balcanilor, precum şi despre agenda internaţională, a adăugat ea.

Preşedintele sârb Aleksandar Vucic a anunţat duminică, după o discuţie telefonică cu omologul său rus Vladimir Putin, că a obţinut un acord ''foarte favorabil'' pentru achiziţia de gaz rusesc pentru o perioadă de trei ani.

El a descris acest contract drept ''de departe cel mai bun în Europa'', întrucât, potrivit preşedintelui Vucic, factura va fi pentru Serbia de 10-12 mai mică decât în alte locuri în Europa. Prin urmare, ''vom avea o iarnă sigură în materie de aprovizionare cu gaz'', a promis el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.