Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serghei Șoigu a decis să încheie toate activitățile de verificare din sudul și vestul Rusiei

vestidinrusia.ro
Serghei soigu

Ministrul Apărării al Rusiei, Serghei Șoigu, a luat decizia de a încheia toate activitățile de verificare din Districtele Militare Sudic și cel Vestic, deoarece toate obiectivele au fost atinse, relatează RT.

”Consider că obiectivele verificării inopinate au fost atinse în totalitate. Trupele au demonstrat capacitatea de a asigura o apărare sigură a țării. În acest sens, am luat hotărârea să încheiăm activitățile de verificare din Districtele Sudic și cel Vestic”, a spus Șoigu, citat de RIA Novosti.

El a ordonat ca, începând cu 23 aprilie, trupele să înceapă revenirea la locurile lor de dislocare permanentă și, de asemenea, să efectueze o analiză detaliată și să rezume rezultatele verificării surpriză a trupelor.

Gazeta.ru menționează că, la 22 aprilie, pe poligonul Opuk, din Crimeea, s-a desfășurat principala etapă a exercițiilor trupelor Districtului Militar Sudic și ale Forțelor de Desant Aerian. La aceste aplicații au participat peste 10.000 de militari, 1200 de unități de tehnică militară, au fost mobilizate peste 40 de nave de luptă și 20 de nave de suport.

Anterior, Șoigu a declarat despre creșterea activității militare NATO în apropierea granițelor sudice ale Rusiei. El a ordonat Forțelor Armate să fie pregătite pentru a reacționa prompt în cazul unei ”evoluții nefavorabile” a execițiilor ample ”Defender Europe-2021”, care sunt organizate de Alianța Nord-Atlantică în lunile aprilie, mai și iunie și la care vor participă 28.000 de militari din 27 de state, activităţile desfăşurându-se simultan în aproape 30 de poligoane militare, din 12 state, inclusiv din România, după cum transmite presa militară din țările NATO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.