Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serghei Șoigu confirmă numiri de ultimă oră: Districtele militare ale Rusiei au șefi noi

Serghei Șoigu

Site-ul Ministerului rus al Apărării a postat o actualizare prin care confirmă numele celor care conduc districtele militare ale Federaţiei Ruse, informează vineri TASS şi Reuters. Potrivit Ministerului Apărării rus, general-locotenentul Andrei Mordvicev este acum şeful Districtului Militar Centru.

Ministerul precizează că Evgheni Nikiforov este comandant-şef al Districtului Militar Vest, Rustam Muradov al Districtului Militar Est, iar Serghei Kuzovlev conduce Districtului Militar Sud.

TASS anunțase deja o parte din numiri

Înainte de aceasta, TASS a informat că general-locotenentul Andrei Mordvicev a fost numit comandant-şef al Districtului Militar Centru. Mordvicev l-a înlocuit pe general-colonelul Aleksandr Lapin, care ocupase această funcţie din 2017 până în 2022 şi care a participat la "operaţiunea militară specială", după cum numeşte Moscova războiul declanşat asupra Ucrainei.

Andrei Mordvicev a condus trupele ruse în timpul ofensivei de anul trecut asupra oraşului-port Mariupol din sudul Ucrainei, care a culminat cu un asediu ce a durat o lună aspra uzinei Azovstal şi care în final a fost capturată de trupele ruse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.