Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serghei Șoigu declară că s-au finalizat toate transformările cheie din Armata Rusă

vestidinrusia.ro
Serghei soigu

Forțele Armate ale Rusiei răspund tuturor cerințelor impuse ”celor mai avansate armate ale lumii”, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu. Potrivit spuselor sale, toate transformările cheie din Armata Rusă au fost finalizate, relatează cotidianul Kommersant.

Într-un interviu acordat ziarului ”Rossiiskaia gazeta”, ministrul a arătat că, începând din 2012, forțele terestre ale Rusiei au primit peste 15.500 de modele moderne de arme și tehnică de luptă, marina militară – peste 190 de nave de luptă, șalupe și nave de sprijin. La rândul lor, forțele aerospațiale și aviața militară au primit peste 1500 de aparate de zbor. ”Armata rusă este modernă, mobilă, compactă și bine antrenată”, a subliniat Șoigu.

Șeful Ministerului Apărării a adăugat că forțele armate nu au fost supuse unei reforme, ci, mai degrabă, a fost efectuată ”o dezvoltată planificată a armatei și a marinei militare”, scrie vestidinrusia.ro.

”În momentul de față, se poate spune să principalele transformări au fost finalizate în ansamblul lor. Forțele armate au fost aduse pe o structură de trei genuri de trupe, iar efectivul lor a fost adus la parametrii stabiliți prin decret prezidențial”, a subliniat ministrul rus al Apărării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.