Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serghei Șoigu inspectează fabrici de armament pentru a impulsiona creşterea producţiei

Twitter
Serghei Surovikin Serghei Soigu

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a inspectat marţi personal evoluţia producţiei de armament în fabrici ale complexului militar-industrial rus în regiunile Kirovsk şi Celiabinsk, relatează agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Şoigu a inspectat atât capacitatea de producţie a fabricilor cât şi rezultatul final, adică echipamentele destinate campaniei militare ruse în Ucraina, potrivit unui comunicat emis de ministerul său. Ministrul a verificat producţia automatizată de piese de artilerie, tancuri, rachete pentru avioane şi proiectile de diferite calibre, în timp ce şefii acelor fabrici l-au informat despre situaţia onorării comenzilor către armata rusă şi măsurile de modernizare şi extindere a capacităţilor pentru a creşte atât producţia cât şi productivitatea.

Anunţul Ministerului rus al Apărării menţionează că industria militară rusă şi-a crescut deja de câteva ori producţia de muniţii de când a început războiul cu Ucraina, susţinând că până la sfârşitul anului în curs volumul acesteia va creşte de 7-8 ori.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat la sfârşitul săptămânii trecute că, în timp ce UE a aprobat livrarea a un milion de obuze către Ucraina, industria militară rusă şi-a triplat producţia de muniţii în ultimele luni.

În plus, liderul de la Kremlin crede că, în producţia de armament convenţional, statele NATO nu vor putea ţine pasul cu Rusia, care anul acesta va produce şi moderniza circa 1.600 de tancuri, faţă de cele circa 400 de tancuri pe care le va primi Ucraina din partea aliaţilor săi.

Un număr de 17 din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, plus Norvegia, au convenit săptămâna trecută să cumpere în comun muniţii de artilerie în valoare de două miliarde de euro, în special obuze de calibrul 155 mm, pe care să le ofere Ucrainei pentru a o ajuta în războiul cu Rusia, un război de înaltă intensitate cu un mare consum de muniţii.

Ucraina pare să pregătească în acest timp o contraofensivă pentru a încerca recuperarea teritoriilor ocupate de Rusia în agresiunea lansată de aceasta în urmă cu un an, dar se confruntă cu insuficienţa muniţiei de artilerie şi cu limitele şi lentoarea livrărilor de arme din partea aliaţilor săi occidentali, au declarat agenţiei EFE experţi militari ucraineni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.