Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serghei Roldughin, violoncelistul implicat în scandalul Panama Papers, a fost decorat

www.themoscowtimes.com
panama papers

Şeful de orchestră rus Valeri Gheorghiev, muzicienii Teatrului Mariinski din Sankt-Petersburg şi violoncelistul Serghei Roldughin au fost decoraţi cu medalia militară 'Pentru eliberarea Palmirei' pentru că au susţinut recent un concert în oraşul antic sirian, a declarat marţi pentru AFP un purtător de cuvânt al teatrului respectiv. În momentul concertului, Serghei Roldughin, un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin, tocmai era implicat în scandalul declanşat de 'Panama Papers', conform Agerpres.

 

Interpretat de Orchestra simfonică a Teatrului Mariinski din Sankt-Petersburg cu participarea lui Roldughin, concertul intitulat 'Rugăciune pentru Palmira' a avut loc la 5 mai în amfiteatrul oraşului antic, eliberat în luna martie de sub controlul grupării jihadiste Statul Islamic (SI) cu sprijinul Rusiei.

 

Preşedintele Vladimir Putin lăudase concertul ca fiind un 'extraordinar act de umanitate'.

 

Ministrul britanic al afacerilor externe, Philip Hammond, calificase însă concertul drept iniţiativă 'de prost gust', întrucât în acel moment continua ofensiva forţelor regimului Bashar al-Assad susţinut de Rusia împotriva jihadiştilor fortificaţi în oraşul Alep.

 

Dirijor cunoscut pe plan mondial, Valeri Gheorghiev - care conduce Teatrul Mariinski din 1996 - mai concertase cu orchestra sa în 2008 la Tskhinvali, capitala Osetiei de Sud, regiune separatistă georgiană prorusă invadată în acel moment de forţele armate ruseşti după un scurt război cu Georgia.

 

De asemenea, el a dirijat un concert la Tokyo, în 2012, în memoria victimelor accidentului din 2011 de la centrala nucleară de la Fukushima.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.