Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serghei Şoigu cere mai multe tancuri pe front

kyivindependent.com
tancuri

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a cerut sâmbătă să fie produse mai multe tancuri pentru a satisface nevoile armatei ruse în Ucraina, unde se desfăşoară o contraofensivă, relatează AFP, conform news.ro.

Ministrul, care a vizitat o fabrică militară din regiunea Omsk (vestul Siberiei), "a stabilit ca obiectiv creşterea producţiei de tancuri", a precizat armata rusă într-un comunicat. Potrivit lui Serghei Şoigu, acest lucru este necesar pentru a "satisface nevoile forţelor ruseşti care îndeplinesc sarcinile operaţiunii militare speciale" din Ucraina, se arată în comunicat.

Serghei Şoigu a subliniat, de asemenea, necesitatea de a îmbunătăţi siguranţa vehiculelor blindate şi a echipajelor acestora, potrivit aceleiaşi surse.

Acest anunţ intervine în plină contraofensivă ucraineană, care vizează recucerirea teritoriilor aflate sub controlul Rusiei în Ucraina. Moscova continuă să insiste că această contraofensivă a eşuat.

La rândul său, Kievul susţine că a eliberat câteva localităţi şi aproximativ o sută de kilometri pătraţi de teritoriu, în principal pe frontul din sud.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.