Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Seria de proiecţii Zilele Filmului Cubanez va fi găzduită de Institutul Cervantes din Capitală

Phoenix
cinema

Şase dintre cele mai importante producţii ale Institutului Cubanez de Artă şi Industrie Cinematografică (ICAIC) lansate în ultimii 30 de ani vor putea fi vizionate la Bucureşti, în perioada 29 ianuarie - 1 februarie, potrivit news.ro.

Seria de proiecţii Zilele Filmului Cubanez va fi găzduită de Institutul Cervantes din Capitală.

Filmele din selecţia de anul acesta abordează tematici actuale, provocatoare, explorând subtilităţile interacţiunilor umane, dar şi impactul evenimentelor istorice dramatice în viaţa personală, ca, de pildă, în documentarul „El Camino de la vida”, autobiografie a unei femei andaluze, supravieţuitoare a asediului Leningradului din cel de-Al Doilea Război Mondial şi care apoi a trăit în Cuba până la vârsta de 93 de ani.

Citește și: Ministrul Finanțelor, chemat la audieri! Pentru ce trebuie să dea explicații

Trei dintre filme sunt semnate de Fernando Pérez şi Gerardo Chijona, în care protagonistă este una dintre cele mai cunoscute şi premiate actriţe cubaneze - Laura de la Uz: „Madagascar” (1994; pe 31 ianuarie, ora 17.00) şi „Clandestinos” (1987; pe 1 februarie, ora 17.00), de Pérez, şi „Esther en alguna parte” (2013; pe 1 februarie, ora 19.00), de Chijona.

Vor mai putea fi vizionate: „Tres veces dos” (2003, r. Pavel Giroud, Lester Hamlet şi Esteban Insausti), pe 29 ianuarie, de la ora 19.00, „La película de Ana” (2012, r. Daniel Díaz Torres), pe 30 ianuarie, de la ora 19.00, „El Camino de la vida” (2016, r. Isabel Santos), pe 31 ianuarie, de la ora 19.00.

„Este deja o tradiţie ca, în debutul fiecărui an, Ambasada Cubei în România şi Institutul Cervantes din Bucureşti să celebreze cultura cubaneză. Câteva dintre ele mai reprezentative filme produse de Institutul Cubanez de Artă şi Industrie Cinematografică vor fi prezentate publicului iubitor de film. Vor rula atât titluri deja clasice, cât şi pelicule mai recente”, a transmis Jorge Jiménez-Zumalacárregui, noul director al Institutului Cervantes.

Citește și: Exclusiv! Ludovic Orban dă cărțile pe față! Cine va candida din partea PNL-ului?

Filmele vor fi prezentate în versiune originală, în limba spaniolă, cu subtitrare în limba engleză. Accesul la eveniment este liber, în baza unei rezervări prin e-mail, trimisă la adresa cultbuc@cervantes.es. Rezervarea este confirmată numai după primirea raspunsului în scris la cererea de rezervare.

Institutul Cubanez de Artă şi Industrie Cinematografica (ICAIC) a fost înfiinţat pe 24 martie 1959 şi a produs până în prezent mai mult de 5.000 de lungmetraje, scurtmetraje, documentare şi filme de animaţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.