Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serialul ''Killing Eve'' a fost vedeta galei BAFTA TV Awards 2019

BAFTA

Serialul ''Killing Eve'' a fost marele câştigător, cu trei premii, la ediţia de anul acesta a BAFTA TV Awards, care recompensează cele mai bune producţii de televiziune din Marea Britanie, în cadrul galei desfăşurate duminică la Royal Festival Hall din Londra, potrivit Press Association, potrivit agerpres.ro.

Jodie Comer (26 de ani), care o interpretează pe asasina Villanelle în acest thriller de succes, a fost recompensată cu premiul pentru cea mai bună actriţă. Renunţând la atitudinea dură a personajului interpretat în serial, actriţa a dat frâu liber emoţiilor, urcând cu ochii în lacrimi pe scenă pentru a-şi primi premiul.

Citește și: PSD reacționează după farsa cu bancnotele aruncate pe jos:Dacă arunci pe jos bancnote pentru a rânji când un bătrân se apleacă să le ridice, asta nu te face membru al unei ‘rase superioare’

Comer a devansat-o pe colega sa din distribuţia serialului, Sandra Oh, nominalizată în cadrul aceleiaşi categorii, care interpretează rolul unei agente cu misiunea de a o prinde pe Villanelle.

"Mulţumesc foarte mult", a spus Comer. "Îmi pare rău, sunt singura care am dat apă la şoareci".

Actriţa a dedicat premiul memoriei bunicii sale: ''Din păcate, Nana Frances a murit pe când ne aflam în prima săptămână de filmare. Nu a apucat să o vadă pe Villanelle, viaţa şi sufletul întregii acţiuni''.

Citește și: Acuze dure din interiorul PSD! Ce le-ar fi cerut Klaus Iohannis liderilor europeni, prezenți la Sibiu

Comer, care a dezvăluit că, pe când era copil, a urmărit timp de mulţi ani premiile BAFTA din dormitorul său, şi-a exprimat admiraţia faţă de creatoarea serialului, Phoebe Waller-Bridge, precum şi faţă de Stephen Graham, care a jucat în serialul ''Line Of Duty'', şi care provine din acelaşi oraş ca actriţa, Liverpool.

"Dacă până acum nu îţi eram datoare cu o bere, sigur îţi datorez acum", a spus actriţa. "Mulţumesc pentru generozitatea pe care mi-ai oferit-o toţi anii aceştia".

''Killing Eve'' a fost desemnat cel mai bun serial dramatic, devansând o altă producţie de succes a BBC, ''Bodyguard''.

"Nu mai am cuvinte, este atât de emoţionant", a spus Waller-Bridge, producătoarea serialului.

"Mulţumesc tuturor pentru riscurile pe care şi le-au asumat. Jodie Comer aproape a înghiţit o viespe pe când ne aflam în Toscana", a mai spus producătoarea.

Fiona Shaw, interpreta personajului Carolyn Martens din ''Killing Eve'', a fost desemnată cea mai bună actriţă în rol secundar, într-o categorie la care au mai fost nominalizaţi actorii Billie Piper, Keeley Hawes şi Monica Dolan.

Rolul a fost ''probabil cea mai mare plăcere din viaţa mea'', a spus câştigătoarea.

Citește și: Rareș Bogdan prezintă ‘marea famiglie PSD’! Atac-fulger la un cunoscut baron social-democrat

Thrillerul ''Killing Eve'' a obţinut cel mai mare număr de nominalizări, fără să fie ocolit însă de controverse.

Potrivit regulilor BAFTA, pentru a fi eligibilă la o nominalizare, o producţie TV trebuie să fi avut premiera în Marea Britanie, însă ''Killing Eve'' a fost difuzat prima dată în Statele Unite, la BBC America, înainte de a fi transmis în Marea Britanie.

BAFTA a argumentat nominalizările spunând că există o ''contribuţie creativă semnificativă din partea unor talente britanice pe parcursul producţiei'', iar ''comitetul televiziunilor este arbitrul tuturor eligibilităţilor''.

''Bodyguard'', principalul competitor al ''Killing Eve'', a trebuit să se mulţumească doar cu un premiu, singurul acordat de privitori, în cadrul categoriei ''Virgin Media's must-see moment'', pentru scena morţii, într-o explozie, a personajului Julia Montague, interpretat de Keeley Hawes.

Benedict Cumberbatch a fost desemnat cel mai bun actor în rol principal pentru rolul Patrick Melrose din drama omonimă produsă de Sky Atlantic.

Cumberbatch, care a obţinut prim sa nominalizare la un premiul BAFTA în 2005, le-a spus celor prezenţi la gala de decernare: "O, Dumnezeule, cred că o să leşin, sunt obişnuit mai mult să fiu în rolul secundar, nu în cel principal. O să fiu scurt întrucât probabil toată lumea are nevoie să meargă la toaletă".

În culise, actorul a spus: "Chiar am crezut că Hugh Grant va câştiga''.

Pe scenă, Cumberbatch i-a adus un omagiu soţiei sale: ''Eşti sprijinul meu, a trebui să o iau un pic razna pentru rolul ăsta şi a fost bine să mă pot întoarce acasă şi să am din nou parte de stabilitate''.

"Este foarte bine, am un premiu şi o să-l aduc acasă'', a adăugat actorul.

Actorul Ben Whishaw a fost desemnat cel mai bun actor în rol secundar pentru interpretarea sa din ''A Very English Scandal''. Actorul nu a putut participa la ceremonie, iar premiul a fost ridicat în numele său de regizorul Stephen Frears.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.