Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serie de accidente de tren în Egipt - Șeful autorității ferovare a fost demis

Foto reuters
tren deraiat deraiere Egipt

Ministrul egiptean al transporturilor, Kamel al-Wazir, l-a demis marţi pe şeful autorităţii feroviare din ţară, Ashraf Raslan, în urma seriei de accidente de tren mortale din ultima lună, relatează dpa potrivit Agerpres.

Ashraf Raslan a fost înlocuit cu Mostafa Abdel-Latif Abul-Makarem, care va conduce autoritatea feroviară cu titlu temporar timp de un an. Raslan va fi în continuare consilier al ministrului.

Schimbarea lui Raslan face parte dintr-o serie de zece numiri făcute de ministrul egiptean al transporturilor în cadrul autorităţii pentru transporturi feroviare, "în conformitate cu o nouă etapă ce necesită personal calificat care să continue dezvoltarea amplă a reţelei feroviare".

Ashraf Raslan a fost numit la conducerea acestei autorităţi în iulie 2018, în circumstanţe similare, după ce predecesorul său a fost de asemenea demis, ca urmare a unui accident de tren mortal.

Circa 30 de oameni au murit şi câteva sute au fost răniţi în mai multe accidente de tren produse în Egipt începând din 26 martie.

Cea mai mare catastrofă feroviară din istoria recentă a avut loc în Egipt în 2002, când un tren de pasageri a luat foc, peste 360 de oameni pierzându-şi viaţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.