Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serie de evenimente pe tema Femeia, pacea şi securitatea - organizată la Bucureşti, de marţi până joi

mapn ministerul apararii nationale armata
Evenimentele sunt organizate în marja vizitei pe care delegaţia Gărzii Naţionale a Statului Alabama, condusă de generalul-maior Sheryl Gordon, o execută în această perioadă în România şi sunt rezultatul Planului de cooperare agreat la începutul acestui an, arată un comunicat MApN.

Astfel, potrivit sursei citate, marţi, la Universitatea Naţională de Apărare "Carol I" din Bucureşti, va avea loc Conferinţa la nivel înalt "Implementarea Agendei Femeile, pacea şi securitatea - progres şi căi de cooperare", eveniment la care vor participa delegaţia SUA, reprezentanţi ai Parlamentului, Guvernului, Institutului Diplomatic Român, Serviciului Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Universitatea Bucureşti, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Serviciul de Protecţie şi Pază, precum şi alţi reprezentanţi ai sectorului academic.

Miercuri şi joi, la Academia Forţelor Aeriene "Henri Coandă" din Braşov se va întruni Grupul de lucru la nivel de experţi pentru a dezbate perspectiva de gen în forţele armate, cu participarea specialiştilor delegaţiei SUA, consilierilor de gen din instituţiile de învăţământ ale Forţelor Aeriene, instructorilor şi profesorilor Academiei Forţelor Aeriene.

Pe parcursul celor două zile se vor realiza sesiuni de instruire de gen cu studenţii Academiei pe teme precum integrarea perspective de gen, leadership şi perspective de gen, înlăturarea stereotipurilor de gen, egalitate şi echitate de gen.

Agenda "Femeile, pacea şi securitatea" oferă un sprijin ferm pentru "participarea egală şi nediscriminatorie a femeilor în leadership şi procesul de asigurare şi promovare a păcii şi securităţii", arată MApN.

Rezoluţia 1325 a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite privind Femeile, pacea şi securitatea, adoptată la 31 octombrie 2000, afirmă rolul important al femeilor în prevenirea şi soluţionarea conflictelor, în negocierile de pace, consolidarea, menţinerea păcii, acţiuni umanitare, răspunsul şi reconstrucţia post-conflict şi subliniază importanţa participării şi implicării depline a femeilor în toate eforturile de promovare a păcii şi securităţii.

Din 2000 şi până în prezent au fost adoptate rezoluţii complementare pe aceasta temă, care formează Agenda "Femeile, pacea şi securitatea", demonstrând faptul că la nivelul Organizaţiei Naţiunilor Unite există un interes sporit şi vizibil pentru acest domeniu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.