Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serrat, Scorsese şi Banderas, printre candidaţii la Premiul Prinţesa de Asturias al Artelor 2018

Shauntmax30
antonio banderas

Cantautorul Joan Manuel Serrat, actorul Antonio Banderas şi regizorul american Martin Scorsese se numără printre cei 35 de candidaţi care aspiră anul acesta la Premiul Prinţesa de Asturias al Artelor, care va fi anunţat miercuri 25 aprilie la Oviedo, relatează EFE.

Printre ceilalţi candidaţi se află şi un grup de muzicieni brazilieni din care fac parte Caetano Veloso, sora sa Maria Bethânia şi Gilberto Gil; arhitectul Oriol Bohigas Guardiola sau cântăreţul Raphael.

Cei 15 membri ai juriului, prezidat de José Lladó, s-au reunit marţi pentru a dezbate asupra candidaturilor la Hotel de la Reconquista din Oviedo, unde miercuri la miezul zilei se va face cunoscut numele câştigătorului, anunță Agerpres.

Printre membri juriului se află şi reputata actriţă Aitana Sánchez-Gijón, care s-a arătat precaută subliniind că nu îşi poate dezvălui candidaţii preferaţi, având în vedere că aparţin unor domenii diferite.

Nici directorul artistic al Teatro Real, Joan Matabosch, nu a vrut să dea nume şi nici nu a înclinat spre un domeniu anume, subliniind că trebuie să existe un echilibru al disciplinelor de care s-a ţinut cont în ultimii ani pentru alegerea câştigătorului.

La precedenta ediţie a fost premiat la această categorie artistul polifaţetic sud-african William Kentridge (Johannesburg, 1955), cunoscut pentru desenele, picturile, colajele, sculpturile şi fotografiile sale, dar şi pentru incursiunile sale în teatru, muzică sau operă.

În 2016, premiul a recompensat lumea teatrului prin decernarea acestei distincţii actriţei spaniole Núria Espert, în timp ce la ediţia precedentă premiul i-a fost atribuit regizorului american Francis Ford Coppola, iar în 2014 arhitectului canadian Frank Gehry en 2014.

Premiul, care constă în 50.000 de euro şi o statuetă concepută de Joan Miro, este primul dintr-o lungă listă de recompense atribuite anual unor personalităţi din domenii foarte diverse: arte, cooperare internaţională, înţelegere, ştiinţe sociale, comunicare, sporturi, cercetare ştiinţifică şi litere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.