Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciile germane de informații avertizează: 'Rusia ar putea lansa un atac asupra NATO începând cu 2026'

nato rusia

Serviciile germane de informații susțin că Rusia ar putea lansa un atac împotriva NATO începând cu 2026, dezvăluie Business Insider. Analiza agențiilor germane de informații sugerează că Rusia se pregătește pentru un conflict pe scară largă cu Occidentul.

Analiza serviciilor de informații germane indică faptul că Rusia se pregătește pentru un conflict major cu Occidentul, așa cum indică reorganizarea armatei ruse, mișcările de trupe și desfășurarea de rachete în partea de vest a țării, precum și extinderea producției de arme a Rusiei.

Acesta din urmă ar putea duce la dublarea forței militare a Rusiei în următorii cinci ani față de zilele noastre, în special în armele convenționale, potrivit unui raport secret dezvăluit de sursa citată.

„Nu mai poate fi exclus” ca Rusia să atace cel puțin o parte din teritoriul NATO „din 2026”, precum în statele baltice sau Finlanda, se arată în raportul citat de Business Insider. Sursa precizează că agențiile germane nu au făcut încă astfel de declarații specifice în mod public.

Business Insider spune că sediul NATO împărtășește și îngrijorările cu privire la creșterea capacităților militare ale Rusiei și la confruntarea ulterioară, dar nu consideră că acest lucru duce neapărat la război.

Ce părere au americanii?

În special, Business Insider citează evaluări ale serviciilor de informații americane, care „pe termen mediu” nu văd pericolul unui atac rusesc asupra NATO și consideră că forțele armate ruse vor avea nevoie de încă cinci până la opt ani pentru a restabili puterea militară pe care o aveau înainte de invazia Ucrainei.

Context

În ultimele săptămâni, mai multe țări europene NATO au avertizat cu privire la riscul agresiunii ruse. De exemplu, ministrul german al apărării Boris Pistorius a declarat în ianuarie că Alianța ar trebui să se pregătească pentru un atac rusesc asupra unei țări NATO în termen de 5-8 ani.

În acest context, Bundeswehr (n.r.: armata germană) dezvoltă un nou plan operațional de apărare cuprinzător, pentru prima dată de la sfârșitul Războiului Rece. Acest plan ia în considerare lecțiile învățate din agresiunea pe scară largă a Rusiei împotriva Ucrainei.

Previziuni pentru Ucraina

Rusia ar putea lansa o nouă ofensivă în Ucraina în vara care vine, consideră analiștii de la Institutul pentru Studiul Războiului. În primăvară, totuși, rușii vor continua probabil să încerce atacuri localizate pentru a menține impulsul de-a lungul întregii linii a frontului. Asistența occidentală acordată Ucrainei este de așteptat să fie crucială pentru a permite forțelor armate ucrainene să dețină poziții și să respingă potențialele noi ofensive ale armatei ruse în lunile următoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.