Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Război pe viață și pe moarte între serviciile secrete Occidentale și cele din China: 'E cea mai gravă provocare!'

ofiter-de-rang-inalt-arestat-de-serviciul-de-securitate-suspectul-este-banuit-de-spionaj-in-favoarea-rusiei-18495285

Înalți oficiali americani și britanici din domeniul serviciilor secrete s-au întâlnit miercuri cu lideri din mediul privat de afaceri și academic pentru a atrage atenția asupra a ceea ce ei au declarat că este o amenințare serioasă la adresa securității și a economiei reprezentată de China, care încearcă să le fure proprietatea intelectuală și să influențeze politica din țările occidentale, relatează CNN.

Directorul FBI, Christopher Wray, și directorul general al MI5, Ken McCallum, au organizat evenimentul de la Londra pentru a evidenția activitatea comună a celor două agenții de securitate pentru a contracara ceea ce au spus că este cea mai gravă provocare reprezentată de spionajul și pirateria informatică din partea guvernului chinez.

McCallum a atras atenția asupra faptului că evenimentul de miercuri a fost pentru prima dată când liderii FBI și MI5 au organizat un eveniment public comun. Cele două agenții au legături strânse, ofițerii MI5 lucrând la FBI și agenții FBI la MI5.

Timp de decenii, mediul de afaceri și universitățile au căutat să aibă acces la piața chineză, aflată în creștere, ca o modalitate de a-și extinde afacerile. Dar riscul a crescut și el.

"Presupunerea occidentală larg răspândită conform căreia prosperitatea în creștere în China și conectivitatea tot mai mare cu Occidentul ar duce automat la o mai mare libertate politică s-a dovedit a fi pur și simplu greșită", a declarat McCallum. "Dar Partidul Comunist Chinez este interesat de sistemele noastre democratice, mediatice și juridice. Nu pentru a le imita, din păcate, ci pentru a le folosi în folosul său."

Wray a citat investigații recente ale FBI privind activitatea serviciilor secrete chineze, inclusiv un efort de a viza un candidat la Congresul SUA din New York din cauza legăturilor cu protestele din Piața Tiananmen din 1989, care au fost zdrobite de armata chineză. El a spus că FBI a surprins, de asemenea, persoane care lucrează pentru companii chinezești încercând să sape câmpuri în zonele rurale din SUA pentru a încerca să obțină acces la semințe modificate genetic.

McCallum a declarat că MI-5 desfășoară în prezent de șapte ori mai multe investigații decât în 2018 legate de activitatea chineză în Marea Britanie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.