Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciile americane de informații: Ucraina nu-și va atinge obiectivul-cheie al contraofensivei, tăierea legăturii terestre a Rusiei către Crimeea

ISW
ucraina-razboi

Serviciile de informații americane estimează că Ucraina nu va putea recupera orașul Melitopol și astfel Kievul nu va îndeplini scopul principal al contraofensivei, anume tăierea coridorului terestru între Rusia și Crimeea, scrie The Washington Post, care citează surse oficiale de top din mediul guvernamental american.

„O astfel de evaluare sumbră se bazează pe capacitatea Rusiei de a apăra teritoriul ocupat cu o falangă de câmpuri minate și tranșee și este probabil să determine Kievul și capitalele occidentale să se învinovățească reciproc pentru motivul ofensivei, care a costat zeci de miliarde de euro și dolari în arme occidentale și echipamente militare si care nu și-a atins obiectivele”, scriu jurnaliștii.

Potrivit oficialilor americani care au vorbit sub protecția anonimatului, forțele ucrainene care avansează spre Melitopol situat la mai mult de 50 de mile (aproximativ 80 km - n.red.) de oraș, vor rămâne la câteva mile distanță.

Ucraina a investit resurse enorme în Bahmut, inclusiv vieți umane și muniție, iar o parte din Unii din administrația Biden se teme că angajamentele din est ar putea submina potențialul pentru o ofensivă în sud.

Melitopol este considerată poarta de intrare în Crimeea. Orașul este situat la intersecția a două autostrăzi importante și a unei linii de cale ferată care permit Rusiei să transfere trupe și echipamente din peninsulă către alte teritorii ocupate din sudul Ucrainei.

Între realitate și Hollywood

content-image

La sfârșitul lunii iunie, comandantul-șef al Forțelor Armate Ucrainene, Valery Zalujni, a declarat că militarii plătesc cu sânge pentru dezocuparea fiecărui metru de teren ucrainean, așa că este enervat de comentariile externe că ofensiva are loc mai lent decât se aștepta.

Șeful Ministerului Afacerilor Externe, Dmytro Kuleba, într-un interviu acordat AFP, comentând ritmul de avansare al Forțelor Armate, a spus că Ucraina nu va opri lupta și „nu ne interesează cât durează. " De asemenea, Kuleba le-a cerut criticilor ritmului ofensivei ucrainene să se alăture legiunii străine.

Președintele Volodimir Zelenski a subliniat că ofensiva ucraineană nu este un film de la Hollywood, iar viețile oamenilor sunt în joc. Totodată, acesta a recunoscut că progresul pe câmpul de luptă a fost „mai lent decât ne-am dori” încă de la începutul ofensivei Forțelor Armate.

Într-unul dintre discursurile sale, el a explicat că ofensiva ar fi trebuit să înceapă în primăvară, când rușii nu avuseseră încă timp să construiască atâtea linii de apărare, inclusiv minatul teritoriilor. În același timp, nu era suficientă muniție în Ucraina la acel moment.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.