Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciile americane nu cred că Abramovici a fost otrăvit: De vină ar fi fost 'factorii de mediu' (Reuters)

bbc.co.uk
roman abramovic

Un oficial american a declarat luni că informațiile sugerează că îmbolnăvirea miliardarului rus Roman Abramovici și a negociatorilor de pace ucraineni s-a datorat unor factori de mediu, nu otrăvirii.

Citând persoane care cunosc problema, Wall Street Journal și publicația de investigații Bellingcat au raportat că Abramovici și negociatorii au suferit simptome de otrăvire la începutul acestei luni, după o întâlnire la Kiev.

Oficialul american a declarat pentru Reuters: „Serviciile de informații sugerează că acest lucru a fost cauzat de mediu, nu de otrăvire”. Oficialul, care a vorbit sub condiția anonimatului, a refuzat să detalieze.

CONTEXT

Un purtător de cuvânt al lui Roman Abramovici a confirmat că oligarhul rus a fost suspectat că a fost otrăvit la începutul acestei luni, după ce a participat la o întâlnire cu negociatorii ucraineni.

Sursa citată nu a confirmat cine altcineva a fost vizat sau care a fost sursa atacului, notează BBC.

Anterior, un articol publicat de The Wall Street Journal a susținut că trei persoane care au participat la negocierile de la Kiev au suferit de ochi roșii, lăcrimare constantă și dureroasă și exfolierea feței și a mâinilor. Un jurnalist The Guardian a susținut ulterior că are informații potrivit cărora Abramovici și-ar fi pierdut vederea pentru câteva ore și a fost tratat în Turcia.

Se spune că Abramovici este în regulă acum, deoarece incidentul s-a petrecut cu câteva săptămâni în urmă și va continua negocierile alături de cei din Ucraina în încercarea de a pune capăt războiului. Tentativa de otrăvire ar fi avut doar rolul de a-i speria pe cei vizați, fără să le producă leziuni permanente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.