Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciile britanice explică de ce Federația Rusă s-a împotmolit pe linia frontului

dw.com
harta-ucraina-donbas-zaporojie-herson

Un factor cheie care limitează potențialul ofensiv al armatei ruse pe teritoriul Ucrainei este lipsa muniției, conform serviciilor de informații britanice, scrie Pravda Ucraineană.

Conform Ministerului britanic al Apărării, Rusia și-a suplimentat din octombrie forțele care luptă în Ucraina dar lipsa muniției rămâne cel mai probabil „factorul cheie limitativ pentru operațiunile ofensive rusești”.

„Rusia și-a limitat probabil loviturile cu rachete împotriva infrastructurii cu rază lungă de acțiune a Ucrainei la aproximativ o dată pe săptămână, din cauza unui număr limitat de rachete de croazieră”, spun serviciile de informații britanice.

În mod similar, susțin ei, este puțin probabil ca Rusia să fi putut să-și mărească stocul de muniție de artilerie suficient pentru a sprijini operațiuni ofensive la scară largă.

„Vulnerabilitatea actualului plan operațional al Rusiei constă în faptul că chiar și simplul sprijin al operațiunilor defensive de-a lungul liniei lungi a frontului necesită cheltuieli zilnice semnificative cu obuze și rachete”, afirmă agenția britanică de informații.

La începutul lunii decembrie, directorul național de informații al SUA, Euryl Gaines, a declarat că rata de producție a armelor rusești este mai mică decât rata de utilizare a acestora.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.