Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciile de digital banking ale Garanti Bank sunt din nou funcționale, anunță instituția bancară

garanti bank
Garanti bank

Serviciile de digital banking ale Garanti Bank sunt din nou funcționale, anunță instituția bancară, potrivit MEDIAFAX.

Situația a fost soluționată în cursul zilei de marți. Clienții pot folosi din nou serviciile de online și mobile banking, pot accesa website-urile garantibank.ro și bonuscard.ro, precum și să efectueze plăți online/e-commerce.

Citește și: Florin Cîțu după ce a picat votul din Parlament: ‘A fost un vot politic’ .

Pe perioada indisponibilității serviciilor digitale, clienții și-au putut folosi în continuare cardurile la orice ATM (indiferent de bancă), precum și la POS-uri fizice. Totodată, au putut efectua orice operațiune în agențiile Garanti Bank, unde comisionarea a fost conform tarifării prin internet și mobile banking, iar ATM-urile Garanti Bank au fost, de asemenea, funcționale. Conturile, datele și siguranța financiară ale clienților nu au fost afectate în acest proces, precizează banca.

Garanti Bank a anunțat luni că din cauza unor probleme tehnice sunt indisponibile momenta internet si mobile banking, website garantibank.ro si bonuscard.ro, precum si platile de e-commerce.

În Turcia, banca Garanti BBVA și compania de telecomunicații Türk Telekom au fost afectate de atacuri cibernetice care au început pe 27 octombrie. Garanti BBVA a emis luni o declarație către bursa din Istanbul, recunoscând că este una dintre companiile afectate. „Ne confruntăm cu un atac de tip DDOS [Distributed Denial of Service] care vizează încetinirea sau blocarea accesului la serviciile de pe canalele noastre digitale”, a spus banca, menționând că aceasta este o situație cu care se confruntă în diferite țări și instituții.

Citește și: Klaus Iohannis anunță! ‘Doamna Viorica Dăncilă, refuză să înțeleagă că odată cu pierderea calității de prim-ministru a pierdut și orice legitimitate de a mai face vreo propunere pentru poziția de comisar european’

Astfel de atacuri sporesc traficul de internet către companii, ducând la afectarea serviciilor. „În timp ce acțiunile de până acum au rezolvat în mare măsură întreruperea accesului intern, întâmpinăm dificultăți în a răspunde la cererile venite din străinătate”, se arată în declarație.

Banca a dat asigurări că nu există riscuri în ceea ce privește confidențialitatea informațiilor clienților și securitatea financiară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.