Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciile de informații din Republica Moldova au destructurat o rețea care avea ca obiectiv acțiuni de destabilizare a țării

stiri.md
mascati moldova

Serviciul Informații și Securitate (SIS) și Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) din Republica Moldova, investighează o rețea de agentură cu implicarea cetățenilor moldoveni și altui stat pentru acțiuni de trădare de patrie și spionaj, conform deschide.md.

Potrivit unui comunicat al SIS, în curs de investigare sunt cinci cetățeni moldoveni, doi dintre care au fost reținuți și plasați în arest în decembrie 2022, iar celelalți trei au statut de bănuit.

Aceștia au fost recrutați de serviciile speciale ale unui stat terț, pentru a-i asista pe angajații acestora în acțiuni de destabilizare și de schimbare violentă a orânduirii constituționale în stat. Conform Codului Penal, aceste acțiuni reprezintă ”înfăptuirea activității dușmănoase împotriva R. Moldova” și sunt pedepsite cu închisoarea de la 12 la 20 de ani.

De asemenea, în vizorul oamenilor legii au intrat și cetățeni ai altui stat, cercetați pentru spionaj, care dirijau și finanțau activitățile subversive ale persoanelor din R. Moldova.

Codul Penal stabilește pentru aceste fapte pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de la 12 la 20 de ani.

Acțiunile, care țin de facilitarea transferurilor financiare, incitarea urii interetnice, animarea spiritelor destabilizatorii și intoleranță față de anumite categorii de cetățeni, inclusiv recrutarea persoanelor pentru participarea la proteste în masă, de natură să degenereze în acte de violență în interesul unui stat străin, sunt investigate începând din 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.