Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciile de informaţii externe ruse, despre acuzaţiile americane privind atacurile cibernetice: 'Aceste deliruri nu sunt decât de puţin interes'

sua rusia

Serviciile de informaţii externe (SVR) ruse au numit joi "delirante" acuzaţiile Washingtonului, care a sancţionat Moscova pentru rolul său în atacul cibernetic masiv ce a vizat compania americană SolarWinds în 2020, relatează France Presse.

"Să spunem doar că aceste deliruri nu sunt decât de puţin interes", a declarat serviciul de presă al SVR într-un comunicat transmis agenţiilor de ştiri ruse, în timp ce Washingtonul a acuzat în mod specific SVR că sunt responsabile pentru atacul cibernetic, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Joe Biden se joacă cu focul: După ce a expulzat 10 diplomați ruși, spune că tot vrea să se întâlnească cu Vladimir Putin

SVR protestează de asemenea pentru modul în care este prezentat de Washington, calificând comunicatul Trezoreriei SUA drept "vorbărie" după ce a fost afiliat grupurilor de hackeri.

"În spatele glorioaselor pagini vechi de secole ale istoriei serviciilor de informaţii ruse, se află nu numai profesionalismul maxim, ci şi capacitatea de a lucra onest pentru binele ţării noastre!", se spune în comunicat.

Washingtonul a sancţionat joi şase companii tehnologice ruseşti acuzate că au sprijinit activităţi în spaţiul cibernetic ale Moscovei, ca răspuns la atacul informatic ce a folosit ca vector SolarWinds, un editor de software american, ceea ce a permis hackerilor să acceseze inclusiv agenţii federale americane.

Moscova a replicat imediat, promiţând un răspuns "inevitabil" la aceste sancţiuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.