Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciile de informații ucrainene i-au adus lui Zelenski pronosticurile pentru ofensiva rușilor

The New York Times
Lyman Donbass

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a anunțat luni seară că a primit rapoartele cu privire la posibile acțiuni ale rușilor, prezentate de șeful Serviciului de Informații Externe al Ucrainei, Oleh Ivașcenko, şi șeful Direcției Principale de Informații din Ministerul Apărării, Kirilo Budanov, conform Radio România Actualități.

„Am primit două rapoarte cu privire la acțiunile rusești din primăvară și vară. Știm pentru ce trebuie să fim pregătiți - în toate formatele de posibile acțiuni ostile. Nebunia de la Kremlin este încă puternică, ocupantul va încerca să intensifice atacurile și acțiunile ofensive, iar noi vom răspunde”, a declarat Zelenski.

El a precizat că au fost discutate și protejarea infrastructurii critice în zonele din apropierea frontului și în cele de la frontieră.

S-a decis ca în săptămânile următoare prioritatea Ucrainei în colaborarea cu partenerii occidentali să fie apărarea antiaeriană și armamentul pentru militarii de pe front.

Punctele fierbinți

Situația de pe frontul de est s-a înrăutățit în ultimele zile, ruşii intensificând atacurile și folosind tot mai multe echipamente. Potrivit comandantului-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Oleksandr Sirski, armata rusă atacă activ pozițiile militarilor ucraineni în direcțiile Liman și Bahmut, folosind grupuri de asalt sprijinite de vehicule blindate.

În direcția Pokrovsk, ruşii încearcă să spargă apărarea ucraineană, folosind zeci de tancuri și vehicule de luptă ale infanteriei. În ultimele 24 de ore, armata ucraineană a respins 36 de atacuri ruseşti în direcția Bahmut.

De asemenea, ucrainenii au reuşit să-şi păstreze pozițiile și să respingă asalturile forțelor de ocupație în direcția Herson. În plus, aviația ucraineană a lovit un punct de control al armatei ruse.

Drone kamikaze, folosite într-un atac nocturn

Comandantul Forţelor Aeriene ale Ucrainei, Mikola Oleşciuk, a raportat că, în noaptea de luni spre marți, Forțele de Apărare ucrainene au distrus toate dronele Shahed lansate de ruși. Oleşciuk a precizat că dronele au fost lansate din Crimeea, peninsulă ucraineană aflată temporar sub ocupaţie rusă. În timpul atacului rusesc, apărarea antiaeriană a Ucrainei a fost activată în șase regiuni. "Toate cele nouă drone Shahed au fost distruse de grupurile mobile de foc ale Forțelor Aeriene și Forțelor de Apărare ale Ucrainei în regiunile Herson, Mikolaiv, Hmelniţki, Poltava, Cerkasi și Dnipropetrovsk" - a menţionat Oleşciuk.

Forțele de Apărare din sudul Ucrainei, de asemenea, au comunicat că, noaptea trecută, a avut loc "o luptă intensă a forțelor de apărare aeriană, care a durat aproximativ trei ore".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.