Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciile de telefonie mobilă, suspendate pe parcursul alegerilor: Guvernul a luat de urgență această măsură

NEWS.ro
proces votare

Starea de alertă permanentă și teama indusă de un posibil atac terorist în orice moment, a îndemnat Pakistanul să suspende temporar, joi, serviciile de telefonie mobilă pentru a întări securitatea, în contextul în care a început votul în cadrul alegerilor naționale din țară, a anunțat Ministerul de Interne.

Decizia guvernului vine în contextul creșterii numărului de atacuri ale militanților în perioada premergătoare alegerilor și la o zi după ce fostul premier Imran Khan, încarcerat, și-a îndemnat susținătorii să aștepte în fața cabinelor de vot după votare până la anunțarea rezultatelor.

"Ca urmare a recentelor incidente teroriste din țară, în care s-au pierdut vieți prețioase, măsurile de securitate sunt esențiale pentru a menține situația de ordine publică și a face față unor posibile amenințări, de unde și suspendarea temporară a serviciilor de telefonie mobilă în întreaga țară", a precizat ministerul de interne într-un mesaj pe X.

Miercuri, două explozii în apropierea unor birouri electorale au ucis 26 de persoane în provincia Balochistan, în sud-vestul țării.

Statul Islamic a revendicat responsabilitatea pentru explozii într-un mesaj pe canalul său Telegram. Mai multe alte grupări, printre care talibanii islamiști pakistanezi (TTP) și militanții separatiști baluci, se opun statului pakistanez și au comis, de asemenea, atacuri în ultimele luni.

Țara este în stare de alertă maximă, zeci de mii de soldați și paramilitari fiind la datorie în întreaga țară, inclusiv la secțiile de votare. De asemenea, Pakistanul a anunțat că își închide granițele cu Iranul și Afganistanul pentru această zi, din motive de securitate.

Primele rezultate neoficiale ale alegerilor sunt așteptate la câteva ore după închiderea votului, la ora 17.00 (1200 GMT), iar o imagine clară este posibil să apară la începutul zilei de vineri.

Se așteaptă ca principalele confruntări să se desfășoare între candidații susținuți de Khan, al cărui partid Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI) a câștigat ultimele alegeri naționale, și Liga Musulmană Pakistaneză (PML-N) a triplului premier Nawaz Sharif, care este considerat favorit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.