Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciile militare de informații britanice: Rusia nu-și mai poate onora exporturile de arme (document)

Twitter
raport

Ministerul britanic al Apărării afirmă joi, într-un extras al informațiilor militare publicat pe Twitter, că Rusia are probleme în a-și onora angajamentele privind exporturile de armament.

„Este foarte puțin probabil ca Rusia să fie capabilă să îndeplinească unele comenzi de export pentru vehicule blindate de luptă din cauza cererii excepționale de vehicule pentru forțele proprii ale Rusiei în Ucraina și a efectului crescând al sancțiunilor occidentale”, se arată în raport.

„Belarus a lansat recent detalii despre un nou tanc de luptă T-72B modernizat la nivel intern. Belarus a dezvoltat probabil această soluție alternativă în locul unui program contractat anterior companiei de stat ruse”, potrivit informațiilor militare britanice.

„Rusia și-a considerat industria de apărare ca fiind unul dintre cele mai importante succese în materie de export. Cu toate acestea, capacitatea sa industrială militară este acum sub presiune semnificativă, iar credibilitatea multora dintre sistemele sale de arme a fost subminată de asocierea lor cu performanța slabă a forțelor ruse în războiul din Ucraina”, conchide armata britanică.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.