Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciile secrete ale nemților sunt complet incapabile - Germania e pradă sigură pentru spionii din alte țări/ Sondaj

cotidianul.ro
fratie siluete spioni umbra

Majoritatea germanilor consideră că serviciile interne de informaţii nu sunt pregătite corespunzător pentru a face faţă spionilor străini, potrivit unui sondaj recent, realizat de instituţia de cercetarea a opiniei publice YouGov pentru dpa. Potrivit sondajului, 55% dintre participanţi au fost de părere că serviciile de contrainformaţii germane nu sunt la înălţimea provocărilor actuale. Doar 20% au fost convinşi de contrariul, în timp ce 25% nu au avut nicio părere.

Un motiv al acestei evaluări poate fi arestarea la sfârşitul anului trecut a unui cetăţean german din cadrul Serviciului Federal de Informaţii (BND), suspectat de a fi agent dublu. Se presupune că persoana arestată, acuzată de trădare şi care era angajat al BND de multă vreme, a transmis informaţii secrete unui serviciu de informaţii al Rusiei.

Cea mai recentă cârtiţă din BND a fost descoperită în 2014, iar în 2016, acest angajat al BND a fost condamnat la opt ani de închisoare pentru ani de spionaj, în principal pentru serviciul de informaţii american CIA.

Cei care au votat pentru creştin-democraţi, verzi sau social-democraţi la ultimele alegeri au mai multă încredere în serviciile de contrainformaţii ale Germaniei decât cei care au votat pentru formaţiunea de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) sau pentru cea de la cealaltă extremă, Partidul de Stânga. Partidul de Stânga este în favoarea desfiinţării Oficiului Federal pentru Protecţia Constituţiei ca serviciu secret. AfD încearcă să combată clasificarea sa de către serviciile secrete interne ca grupare de dreapta extremistă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.