Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciile secrete ale Ucrainei fac dezvăluiri bombă: Rusia are pregătite 500 de rachete care fac prăpăd la sute de kilometri distanță

Facebook
rachete-razboi

Vadim Skibiţki, șef adjunct al Direcției Principale de Informații (GUR) a Ministerului Apărării de la Kiev, susţine că Rusia are acum cel puțin 585 de rachete (fără a lua în calcul rachetele de tip Kh-22) care au o rază de acţiune de peste 500 de kilometri și cu care ruşii atacă cel mai adesea diferite regiuni ale Ucrainei.

Potrivit lui Skibiţki, GUR monitorizează foarte atent tot ce ține de stocurile de rachete ale inamicului și de producția acestora, informează Rador.

"Dacă vorbim de rachete balistice și de croazieră Iskander, atunci, conform datelor noastre, acum, există aproximativ 270 de bucăţi. Stocurile Kalibr sunt de aproximativ 140 de rachete. Au mai puține de tip Kh-101, astfel că, potrivit estimărilor noastre, numărul total de rachete de tip Kh-101, Kh-555 și Kh-55 este de aproximativ 100" - a explicat oficialul. În plus, potrivit acestuia, rușii ar putea avea încă aproximativ 75 de rachete Kinjal. Reprezentantul GUR a adăugat că, în momentul de faţă, rușii folosesc mai puţine rachete Kh-101, comparativ cu toamna anului trecut.

"Există două motive: în primul rând sunt forțați să ţină cont de limita critică, adică să economisească stocurile acestor rachete. Conform planurilor, rușii pot produce lunar aproximativ 40 de rachete Kh-101, dar noi știm deja foarte clar că aceste planuri nu sunt îndeplinite. În primul rând, acest lucru se datorează lipsei de piese străine. Al doilea factor este că Rusia încearcă să stocheze aceste rachete, care sunt considerate mai precise și mai eficiente în comparație cu rachetele de croazieră Kh-555, Kh-22 sau chiar cu rachetele Kalibr, pe care le doborăm cu succes" - a adăugat Skibiţki.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.