Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciile Secrete americane știu de ce nu a reușit planul lui Vladimir Putin în Ucraina: 'A privat Moscova de o victorie militară rapidă'

bbc.com
razboi tanc ucraina rusia armata

Agențiile de informații americane consideră că Federația Rusă a subestimat dificultățile care ar putea apărea în timpul invaziei din Ucraina.

"Invazia a mers de fapt conform planului pe care credeam că armata rusă îl va urma. Numai că ei se confruntă cu mult mai multă rezistență din partea ucrainenilor decât se așteptau, au probleme serioase din punct de vedere militar", a spus marți directorul de informații naționale al Statelor Unite, Avril Haynes, la o audiere în fața Comisiei Permanente pentru Informații a Camerei Reprezentanților, relatează TASS.

„Faptul că Rusia nu a putut lua rapid Kievul și a provoca o înfrângere zdrobitoare forțelor ucrainene a privat Moscova de o victorie militară rapidă, care, așa cum probabil era de așteptat inițial, ar fi trebuit să împiedice Statele Unite și NATO să ofere orice asistență militară semnificativă Ucrainei”, a continuat Haynes. „Mai mult, conform evaluării noastre, Moscova a subestimat puterea rezistenței din partea Ucrainei, precum și amploarea problemelor sale interne din punct de vedere militar”, a spus directorul Serviciului de Informații Naționale al SUA. Potrivit acesteia, acesta este un „plan prost pregătit. Au probleme de moral și dificultăți logistice semnificative”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.