Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciile secrete de contraspionaj rusești sunt în alertă maximă: se tem de o posibilă 'revoluție colorată'

ofiter-de-rang-inalt-arestat-de-serviciul-de-securitate-suspectul-este-banuit-de-spionaj-in-favoarea-rusiei-18495285

Consiliul de Securitate al Federației Ruse a luat măsuri pentru a contracara serviciile speciale străine care provoacă o „revoluție colorată" în Rusia, a declarat Nikolai Patrushev, secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse. Declarația oficialului rus este cu atât mai importantă cu cât după invazia Rusiei în Ucraina au fost speculate diverse scenarii, printre care și acesta de a înlătura puterea de la Kremlin printr-o mișcare de stradă puternică. În acest sens protestele anti-război au fost rapid înăbușite în principalele orașe din Federația Rusă.

"S-au luat decizii pentru a contracara activitățile subversive ale serviciilor speciale ale statelor străine și ale organizațiilor neguvernamentale controlate de acestea, încercând să pună în aplicare scenarii de 'revoluții color' în Rusia", a declarat Patrushev într-un interviu acordat ziarului Argumenty i Fakty cu ocazia celei de-a 30-a aniversări a creării Consiliului de Securitate al Federației Ruse.

Potrivit acestuia, datorită rolului de coordonare al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, eficacitatea activității autorităților statului a crescut pentru a asigura „securitatea publică” și „legea și ordinea”, pentru a combate crima organizată, traficul ilegal de droguri și arme, precum și pentru a neutraliza amenințările în sfera migrației. „Am reușit să prevenim complicațiile situației infracționale în contextul răspândirii infecției cu coronavirus în țară", a spus Patrușev.

„În acest scop, sunt puse în aplicare măsuri menite să consolideze rolul statului ca garant al securității individuale și al protecției drepturilor de proprietate", a declarat secretarul Consiliului de Securitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.