Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciile secrete de la Kiev, despre ultimele mișcări ale Kremlinului: Rusia se pregătește pentru război pe termen lung

amazonaws.com
razboi

Eforturile Rusiei de a-și reorganiza industria de apărare și numirea bruscă a unui nou comandant care să supravegheze războiul din Ucraina arată că Moscova se pregătește pentru „un război pe termen lung”, a declarat serviciile de informații ucrainene pe 14 ianuarie, notează kyiv independent.

Într-o postare Telegram, Direcția de Informații a Ministerului Apărării a raportat că Rusia pare să-și recunoască economia și complexul militar-industrial pentru producția de arme în masă și pregătește o posibilă introducere a legii marțiale în viitor.

În timp ce Moscova a început ceea ce numește „o mobilizare parțială” în septembrie, încă nu a declarat legea marțială în Rusia.

În plus, după ce s-a confruntat cu eșecuri umilitoare pe câmpul de luptă, Kremlinul și-a remanierat comandantul militar de vârf într-un interval de trei luni, ceea ce înseamnă probabil că Rusia se pregătește „pentru continuarea unui război pe scară largă, pe termen lung”, potrivit informațiilor ucrainene.

Mai devreme, pe 12 ianuarie, Ministerul rus al Apărării a declarat într-o declarație că șeful Statului Major General Valery Gerasimov urmează să-l înlocuiască pe Serghei Surovikin ca noul comandant militar pentru războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

Remanierea bruscă a celei mai înalte poziții de general pe câmpul de luptă din Rusia dezvăluie că Rusia recunoaște în mod clar că „campania nu atinge obiectivele strategice ale Rusiei”, a declarat Ministerul Apărării din Regatul Unit în briefingul său de informații publicat după anunț.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.