Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciile secrete din Rusia au reținut 7 membri ai unei organizații INTERZISE

FSB

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a reţinut azi la Moscova şapte membri ai mişcării islamice internaţionale Tablighi Jamaat, interzisă în Rusia, Kazahstan şi Tajikistan, scrie EFE.

FSB "a destructurat o celulă a mişcării islamice internaţionale Tablighi Jamaat care acţiona în regiunea Moscovei", conform unui comunicat al serviciului de informaţii rus, scrie agerpres.ro.

Citește și: `Clanul Bușoi` a luat în stăpânire Banatul (presa)

"În timpul operaţiunii s-a confiscat literatură extremistă, mai multe aparate de transmisie şi echipamente de stocare a datelor cu rapoarte despre misiunile realizate", se mai arată în comunicat.

Serviciile secrete ruseşti susţin că celula era condusă de străini special trimişi în Rusia şi că obiectivul său era să recruteze cetăţeni ruşi.

Citește și: Bomba lui Iohannis : “Desemnarea va avea loc dupa Craciun !”

"Suspecţii reţinuţi făceau apel la unitatea musulmanilor din regiunea Moscovei şi îi implicau în activităţi ilegale. Încercau să îi îndoctrineze ideologic pe noii membri, studiau literatură interzisă şi discutau despre crearea unui califat islamic pe teritoriul Rusiei", a precizat FSB.

Recruţii erau trimişi în tabere de formare şi antrenament în Afganistan şi Pakistan, spun forţele de securitate ruse.

Mişcarea Tablighi Jamaat, creată în India în 1962, numără aproximativ de 80 de milioane de adepţi în lume şi este considerată o organizaţie pacifistă şi apolitică.

Citește și: Moise Guran e acuzat de PLAGIAT: Ce ar fi făcut fostul jurnalist

Mişcarea este însă acuzată de coordonarea activităţii unor grupări radicale sunite şi de promovarea unei interpretări a islamului forate apropiată de ideologia jihadistă.

Tribunalul Suprem al Rusiei a interzis în 2009 mişcarea, pe care a considerat-o o ameninţare la adresa convieţuirii dintre diversele etnii şi confesiuni în societatea rusă şi a integrităţii teritoriale a statului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.