Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciile secrete germane stiu cine a doborat de fapt zborul MH17 in Ucraina

Armed pro-Russian separatist stands at a site of a Malaysia Airlines Boeing 777 plane crash in the settlement of Grabovo in the Donetsk region

Serviciile secrete din Germania sustin ca stiu cine a doborat de fapt avionul Boeing 777 al Malaysia Airlines in estul Ucrainei. Zborul MH17 care s-a prabusit pe 19 iulie 2014 ar fi fost doborat cu o rachet trasa de separatistii din Donetk, informeaza Der Spiegel. Prabusirea avionului a dus la moartea a tuturor celor 208 personae aflate la bord.

Presedintele serviciilor secrete Gerhard Schindler a prezentat in parlamentul german un raport al unei ample anchete privind prabusirea zborului MH 17. Dovezile indica faptul ca separatistii au furat un sistem de aparare antiaeriana BUK de la o baza militara ucraineana cu care au tras asupra avionului, ducand la prabusirea sa.

Dovezile prezentate de serviciile secrete germane reprezinta imagini din satelit si alte fotografii si analize relevante. Una dintre ele este că fotografiile ucrainene au fost manipulate şi că există detalii care indică acest fapt. El a mai spus comitetului parlamentar că susţinerile ruşilor că racheta ar fi fost trasă de soldaţii ucraineni şi că un avion de luptă ucrainean a zburat foarte aproape de MH17 sunt false, informeaza Adevarul.

„Au fost separatiştii proruşi“, a declarat Schindler despre prăbuşirea avionului care a implicat şi moartea a patru cetăţeni germani. Un purtător de cuvânt al Biroului Procurorului Federal German a declarat pentru „Der Spiegel“ că o investigaţie a fost deschisă privind atacatori necunoscuţi din cauza posibilităţii ca prăbuşirea avionului să fie o crimă de război.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.