Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciile secrete moldovenești blochează accesul la două mari site-uri de știri rusești

SIS
SIS Serviciul de Informatii si Securitate

Cetăţenii Republicii Moldova nu vor mai putea accesa site-urile de știri rusești Eurasia Daily și Bloknot.

O dispoziţie corespunzatoare a fost dată, joi, de directorul Serviciului de Informatii și Securitate al republicii, Alexandru Musteaţă, se afirmă într-un comunicat al serviciului de presă al SIS. Potrivit informaţiilor serviciului de presă, directorul SIS a semnat un ordin de blocare a celor două surse cu conținut online, despre care se presupune că "răspândesc informații care incită la ură și la război în condiţiile stării de urgență", anunță TASS preluat de Rador.

"Registrul național al numelor de domenii de nivel superior .md și furnizorii de servicii de comunicații electronice ar trebui să blocheze imediat accesul utilizatorilor din Republica Moldova la resursele menţionate" - se arată în comunicat.

Amintim că, la sfârșitul lunii februarie, în Republica Moldova a fost instituită starea de urgență în legătură cu evenimentele din Ucraina, în cadrul cărora au fost impuse restricții la emisiunile de televiziune din Rusia. În plus, au fost interzise programele de ştiri din Rusia, iar site-ul de știri "Sputnik Moldova" și o serie de alte resurse au fost blocate.

Procuratura Generală a republicii a avertizat cu privire la declanșarea unei anchete împotriva unui număr de persoane suspectate de prezentare incorectă a evenimentelor din Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a subliniat că Rusia califică decizia autorităților moldovene cu privire la canalele de televiziune ruse drept o încălcare cinică a drepturilor minorităților naționale și solicită organizațiilor internaționale de profil să evalueze, în mod adecvat, ceea ce s-a întâmplat și să ia toate măsurile corespunzătoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.