Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciile secrete sunt în alertă maximă: posibile amenințări cu moartea din partea Iranului împotriva unor persoane dintr-un stat important

Radu Pop
ofiter-de-rang-inalt-arestat-de-serviciul-de-securitate-suspectul-este-banuit-de-spionaj-in-favoarea-rusiei-18495285

Serviciul de informaţii al Canadei a afirmat că investighează "rapoarte credibile" cu privire la ameninţări cu moartea din partea Iranului, împotriva unor persoane care locuiesc în Canada.

Serviciul precizează că aceste ameninţări par a avea scopul de a-i reduce la tăcere pe cei care critică public Teheranul, relatează Rador.

Miercuri, Canada a sancţionat Iranul pentru a cincea oară, în decursul anului 2022, vizând indivizi responsabili de abuzuri împotriva drepturilor omului.

Protestele din Iran au izbucnit la 16 septembrie, după moartea tinerei Mahsa Amini în timp ce se afla în custodia poliţiei pentru moravuri pe motiv că nu ar fi purtat hijabul în mod corespunzător. Demonstraţiile actuale s-au transformat într-o criză de legitimitate pentru elita clericală, care a preluat puterea după ce revoluţia din 1979 l-a răsturnat de la putere pe şahul Mohammad Reza Pahlavi, un monarh aliat cu Occidentul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.