Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciile secrete ucrainene: Rusia îşi schimbă din mers retorica propagandei privind războiul

război, mariupol, ucraina, rusia, armată, soldați

Rusia îşi schimbă din mers retorica propagandei privind războiul declanşat în Ucraina, sub influenţa eşecurilor înregistrate în desfăşurarea campaniei militare în ţara vecină, şi încearcă acum să acrediteze ideea că Moscova luptă împotriva UE şi NATO în Ucraina, relatează marţi agenţia de presă Unian, citând Direcţia principală de informaţii (GUR) a Ministerului Apărării de la Kiev, informează Agerpres.

Cu un număr de militari, echipamente şi tehnică militară incomparabil mai mare, armata rusă suferă pierderi importante şi eşecuri pe câmpurile de luptă din partea combatanţilor ucraineni, remarcă serviciul de informaţii militare ucrainean.

Pentru a schimba percepţia ruşilor asupra "invincibilităţii" armatei ruse şi a pregăti societatea pentru o posibilă înfrângere, mass-media ruse li s-a ordonat să reflecte războiul ruso-ucrainean drept o confruntare armată între Federaţia Rusă cu toate ţările membre ale Uniunii Europene şi NATO.

Aceasta, în opinia experţilor de la Kremlin, este destinat să atenueze dezonoarea posibilei înfrângerii în Ucraina, întrucât se va argumenta că armata rusă nu a luptat doar împotriva forţelor ucrainene, ci împotriva unui bloc imens de ţări occidentale, deci un adversar mai puternic.

Vezi și: Rușii au pus stăpânire pe Lugansk: convoi umanitar trimis din Rusia

Astfel, potrivit GUR, şefii canalelor tv, publicaţiilor online şi întreaga armată de roboţi de internet pro-Putin deja au primit recomandări privind noua politică informaţională.

"Propagandiştii ţării ocupante îi vor spăla acum pe ruşi pe creier cu idei despre nevoia de a strânge rândurile de dragul propriei supravieţuiri şi privind încrederea oarbă în politicile dictatorului de la Kremlin".

Preşedintele rus Vladimir Putin nu a anunţat luni succese militare semnificative în Ucraina, în discursul susţinut la defilarea din Piaţa Roşie, din cauza eşecurilor operaţionale ca urmare a subestimării rezistenţei ucrainenilor, potrivit unui raport publicat marţi de Ministerul Apărării britanic, în baza informaţiilor serviciilor sale secrete, potrivit EFE.

Vezi și: Lupte grele pentru Insula Șerpilor: Rusia susține că a blocat atacurile Ucrainei

Planul de invazie al Rusiei în Ucraina s-a bazat pe ipoteza greşită că forţele sale vor întâmpina o rezistenţă limitată şi vor putea încercui rapid centrele urbane, se menţionează în acest raport.

Această ipoteză a condus la o operaţiune iniţială lejeră, în ideea că se va obţine o victorie rapidă şi cu costuri minime.

A fost o greşeală de calcul, care s-a soldat cu pierderi importante de partea rusă, mai subliniază Ministerul Apărării britanic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.