Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciile speciale britanice AU DEJUCAT 13 atacuri teroriste

Scotland Yard a anunţat luni că serviciile de securitate britanice 'au dejucat 13 tentative de atentate teroriste din iunie 2013' în Marea Britanie unde nivelul de alertă este stabilit la 'grav' din august 2014, relatează AFP, potrivit agerpres.

O 'mare parte' din aceste comploturi au fost puse la cale de simpatizanţi ai grupării Statul Islamic (SI), a declarat şeful adjunct al poliţiei, Mark Rowley, la lansarea unei noi campanii de informare destinată publicului larg.

BĂTĂILE între huligani ar putea să devină SPORT naţional

Însă Al-Qaida şi, într-o măsură mai mică, grupuri de extremă-dreapta 'continuă să reprezinte o ameninţare semnificativă', a adăugat Mark Rowley care supraveghează operaţiunile de contraterorism din Marea Britanie.

Tentativele dejucate 'merg de la atacuri cu cuţitul sau cu ajutorul unui vehicul, până la operaţiuni mai complexe care implică arme de foc', a mai spus el.

Ameninţarea există în continuare şi succesul militar împotriva jihadiştilor din Statul Islamic în Irak şi Siria 'nu va eradica ameninţarea teroristă', a insistat el.

Potrivit unui studiu publicat luni, numărul infracţiunilor legate de terorismul islamic aproape s-a dublat în Marea Britanie între 2010 şi 2015. 72% dintre cei arestaţi pentru astfel de infracţiuni au fost britanici sau aveau dublă cetăţenie, iar 11% erau femei, se arată în raportul realizat de Hannah Stuart pentru Henry Jackson Society, un think-tank conservator.

Nivelul de alertă teroristă în Marea Britanie a fost stabilit din august 2014 la 'grav', al patrulea pe o scară de la unu la cinci. În urma atentatelor din noiembrie 2015 din Franţa, poliţia a anunţat desfăşurarea suplimentară a 600 de poliţişti înarmaţi la Londra, numărul acestora ajungând la 2.800.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.